Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πως να δημιουργήσετε το δικό σας url για το προσωπικό ή εταιρικό σας προφίλ στο facebook



Το facebook είναι ένα site κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους ανθρώπους να μοιράζονται πληροφορίες δεδομένα και φωτογραφίες με πολλούς κινδύνους να παραμονεύουν. Από την ώρα που κάνετε την εγγραφή στο facebook το σύστημα σας δίνει ένα προσωπικό αριθμό που είναι σαν την ταυτότητα σας και καταγράφει ότι κάνετε όταν βρίσκεστε στην σελίδα.


Για να βρείτε αυτό τον αριθμό μπείτε στο λογαριασμό σας στο facebook και πατήστε την καρτέλα Προφίλ. Το url τότε θα πάρει την παρακάτω μορφή 

http://www.facebook.com/profile.php?id=012345678.

Τα τελευταία νούμερα που είναι bold αποτελούν το id σας και θα σας κυνηγάει παντού. Μπορείτε όμως να το κάνετε να μην φαίνεται στο url γιατί να το σβήσετε τελείως δυστυχώς δεν γίνεται. Αφήνοντας το mouse πάνω από την φώτο σας θα εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία του browser σας πάντα αλλά τουλάχιστον δεν θα μπορεί να το αντιγράψει κανένας εύκολα και να το χρησιμοποιήσει με κακό σκοπό.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι όμως που είναι χρήσιμο να κάνετε κάτι τέτοιο. Να μπορεί να σας βρει κάποιος εύκολα στο facebook από να του δώσετε ένα url με αριθμούς ή ένα όνομα που έχει δύσκολη ορθογραφία. Μπορείτε να το αλλάξετε σε ότι θέλετε για παράδειγμα κάτι μικρό και εύκολο στη μνήμη. Ακόμα μπορείτε να το βάλετε πιο εύκολα στην επαγγελματική σας κάρτα, να το κάνετε παρόμοιο με άλλο λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης που έχετε (το twitter έχει αυτή τη λειτουργία πολύ νωρίτερα ενώ το facebook από το 2009) και να γίνεται πιο εύκολα ανιχνεύσιμη από τις μηχανές αναζήτησης εάν θέλετε να σας βρίσκουν! 

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα όμως δίνεται στους διαχειριστές εταιρικών σελίδων ή σελίδων θαυμαστών όπως την δικιά μας για παράδειγμα http://www.facebook.com/greek.technews . Και σε αυτές όπως και στα προσωπικά προφίλ δίνεται ένα ID που εμφανίζεται στο url.Αλλάζοντας το σε κάτι που αντιπροσωπεύει την δουλεία σας το κάνετε πιο εύκολα ανιχνεύσιμο από τις μηχανές αναζήτησης και παράλληλα κατοχυρώνεται και ένα όνομα το οποίο δεν μπορεί να σας πάρει κανείς. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε τουλάχιστον 25 άτομα που να έχουν κάνει like στην σελίδα σας.

Για να το κάνετε γράψτε το παρακάτω στην γραμμή των διευθύνσεων στο browser σας

http://www.facebook.com/username/

Σε περίπτωση που το όνομα χρήστη που έχετε ορίσει δεν είναι διαθέσιμο θα σας προτείνει αυτό μερικές εναλλακτικές. Επιλέξτε μία ή γράψτε ότι θέλετε εσείς και ελέγξτε την διαθεσιμότητα του ονόματος. Προσέξτε να κάνετε σωστή επιλογή γιατί δεν μπορείτε να το αλλάξετε. 

Σε περίπτωση που είστε νέος χρήστης θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι είστε άνθρωπος και για να το κάνετε αυτό θα σας ζητηθεί  να γράψετε την χώρα σας και το κινητό σας. Θα σας σταλεί ένα μήνυμα με ένα κωδικό που θα πρέπει να εισάγεται για να πιστοποιήσετε ότι είστε άνθρωποι και όχι εξωγήινοι!

Για τις σελίδες που είστε διαχειριστές αφού επιλέξετε την σελίδα γράφετε το όνομα που θέλετε και ελέγχετε για διαθεσιμότητα. Οι περιορισμοί που υπάρχουν και ισχύουν και για το προσωπικό προφίλ είναι ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 χαρακτήρες οι οποίοι μπορεί να είναι αλφαριθμητικοί ή τελεία.

Οι διαχειριστές εταιρικών προφίλ ή σελίδων θαυμαστών καλό θα ήταν να βιαστούν και να πάρουν όσο πιο γρήγορα μπορούν το όνομα που τους ταιριάζει για να μην το χάσουν από ανταγωνιστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain