Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πως να γλυτώσετε χρόνο στην πληκτρολόγηση χρησιμοποιώντας το Outlook 2007



Όπως έχουμε δει σε προηγούμενο άρθρο το Outlook είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για άτομα που χρησιμοποιούν πολλούς λογαριασμούς email καθώς μπορούν να τους διαχειρίζονται όλους μαζί από το ίδιο πρόγραμμα. Ένα άλλο πλεονέκτημα που προσφέρει το Outlook  είναι τα Quick Parts (Γρήγορα τμήματα) με τα οποία εξοικονομείτε χρόνο και πληκτρολόγηση.


Δημιουργήστε ένα καινούργιο email το οποίο μπορεί να είναι ένα κείμενο η μία εικόνα, για παράδειγμα το λογότυπο της εταιρείας σας, επιλέξτε το και πατήστε Quick Parts στην καρτέλα Εισαγωγή (Insert) στο τομέα Κείμενο (Text). Στο μενού που θα ανοίξει επιλέξτε την επιλογή Αποθήκευση επιλογής στην επιλογή γρήγορων τμημάτων. Θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο.



Μπορείτε να δώσετε ένα όνομα και μια σύντομη περιγραφή για να μπορείτε να το βρείτε εύκολα. Αφήστε τις υπόλοιπες επιλογές όπως είναι. Όταν γράφετε ένα νέο mail και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το γρήγορο τμήμα που δημιουργήσατε δεν έχετε παρά να πατήσετε πάνω στο κουμπί Quick Parts Γρήγορα τμήματα και θα σας εμφανιστεί η λίστα με ότι έχετε δημιουργήσει. Επιλέξτε αυτό που θέλετε και θα γίνει εισαγωγή του στο mail.



Σε περίπτωση που έχετε δημιουργήσει πάρα πολλά και θέλετε να τα οργανώσετε ανοίξτε το και πατήστε δεξί κλικ. Επιλέξτε οργάνωση και διαγραφή και θα σας ανοίξει ένα παράθυρο από όπου μπορείτε να εισάγετε να διαγράψετε και να επεξεργαστείτε τα τμήματα που έχετε δημιουργήσει. Καλό θα ήταν για γρηγορότερη πρόσβαση να βάλετε το quick Parts στην γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης πατώντας δεξί κλικ πάνω στο κουμπί για το Quick Parts και επιλέγοντας Προσθήκη στην γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain