Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Πως να διαγράψετε αυτόματα παλαιά αρχεία στα Windows

Πολλές φορές κατεβάζουμε αρχεία ή προγράμματα μέσα από το Browser μας τα οποία συσσωρεύονται στον φάκελο Λήψεων (Downloads). Λύση σ’ αυτό το πρόβλημα μπορεί να δοθεί με την χρησιμοποίηση ενός δωρεάν προγράμματος που επιτρέπει την διαγραφή των αρχείων π.χ. στο τέλος της ημέρας, του μήνα κτλ.
 


Για να κατεβάσετε το Belvedere πατήστε το ακόλουθο link.  

 
Αφού ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, εκτελέστε το πρόγραμμα. Θα εκκινήσει ελαχιστοποιημένο όποτε θα εμφανιστεί στα εικονίδια της γραμμής εργασιών. 


Στην καρτέλα Folder κάντε κλικ στο πρόσημο +, επιλέξτε το φάκελο των λήψεων (Downloads). Όταν προστεθεί  ο φάκελος στην λίστα των folders, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανόνα (Rule). Επιλέξτε τον και κάντε κλικ στο κουμπί + στην λίστα των Rules



Στο νέο πλαίσιο που δημιουργήσατε σας παρέχετε η δυνατότητα να κάνετε διάφορες ρυθμίσεις. Καθορίστε την κανόνα με μια περιγραφή όπως διαγραφή λήψεων ενός μήνα. Διαχειριστείτε τις επιλογές Enabled και Recursive που σας βοηθούν να καθορίσετε τις συνθήκες διαγραφής των αρχείων. 

Έτσι π.χ. θέλετε να αποστέλλονται αυτόματα όσα αρχεία δεν έχουν ανοίξει την τελευταία εβδομάδα, δημιουργήστε την παρακάτω συνθήκη: If Date last opened is not in the last – 1weeks Send file to Recycle Bin. Κάντε κλικ στο Test για να ελεγξετε την  λειτουργία της και ΟΚ για ολοκληρωθεί η διαδικασία. Η εφαρμογή θα τρέξει στο παρασκήνιο και θα εφαρμόσει τους κανόνες.

Αν θέλετε να τρέχει αυτόματα το πρόγραμμα με την εκκίνηση των Windows, δημιουργήστε μια νέα συντόμευση μέσα στο φάκελο Έναρξη>Εκκίνηση>(Start>Startup).

Το πρόγραμμα είναι συμβατό μετα Windows.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain