Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Πώς να βρείτε τα passwords από κλειδωμένα WiFi στο iPhone

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί σε ένα άγνωστο μέρος, όπου θα θέλατε να συνδεθείτε στο ίντερνετ, αλλά δυστυχώς υπήρχαν μόνο κλειδωμένα WiFi γύρω σας. Εάν δεν έχετε τα passwords, τι μπορείτε να κάνετε;
Τα tips που προσφέρονται από το Foursquare είναι συνήθως ένας εύκολος τρόπος για να βρείτε ένα κωδικό από ένα κλειδωμένο ασύρματο δίκτυο, αρκεί να βρείτε ένα δίκτυο στην περιοχή που βρίσκεστε. Το 4sqwifi είναι μία εφαρμογή για το iPhone, η οποία κάνει τα πράγματα απλούστερα για εσάς.

Ανοίγοντας την εφαρμογή, θα σας εμφανιστεί μία λίστα με τις κοντινές Foursquare τοποθεσίες. Φυσικά θα εμφανιστούν μόνο οι τοποθεσίες οι οποίες έχουν καταχωρημένο τον κωδικό του WiFi στα tips της εφαρμογής. Θεωρητικά είναι τόσο απλό, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ένα κοντινό password από ένα WiFi και να συνδεθείτε!


Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι ανασταλτικοί παράγοντες, που εμποδίζουν την εφαρμογή να λειτουργεί τέλεια, οι οποίοι έχουν να κάνουν όμως με την πηγή των δεδομένων παρά με κάτι άλλο. Όπως καταλαβαίνετε, τα passwords μπορεί να αλλάξουν και οι πληροφορίες που μοιράζονται στο Foursquare από τους χρήστες να μην είναι πλήρως ενημερωμένες. Ωστόσο, είναι καλύτερο να έχετε τουλάχιστον μία ευκαιρία να συνδεθείτε, από το να μην έχετε καμία απολύτως επιλογή. Επίσης, πολλές φορές αναφέρεται ότι σε μία τοποθεσία δεν υπάρχει κανένα WiFi, το οποίο επίσης είναι χρήσιμο σαν πληροφορία.

Ενώ θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι άσχημο να χρησιμοποιείται ένα WiFi χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη, έχετε υπόψη σας ότι αυτές οι πληροφορίες είναι ήδη δημοσιευμένες στο Foursquare και αυτή η εφαρμογή κανεί τα πράγματα απλά πιο εύκολα. Το 4sqwifi είναι το τέλειο παράδειγμα μιας απλής εφαρμογής, η οποία βοηθάει στο να γίνονται τα πράγματα σωστά και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο που μπορείτε να έχετε μαζί σας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε διαθέσιμη την εν λόγω δωρεάν εφαρμογή: 
4sqwifi (app store link) 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain