Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ετοιμαστείτε για μία επαγγελματική συνέντευξη με το Interview Questions Pro


Καλώς ή κακώς, στις μέρες μας, όσοι έχουν κάποια δουλειά συνηθίζουν να λένε στους υπόλοιπους και τους φοιτητές πόσο δύσκολο είναι πλέον να βρεις μία δουλειά, φυσικά αναφέροντας πάντα και τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας και πολλούς ακόμη λόγους. Αν είστε όμως αρκετά καλοί και τυχεροί αργά ή γρήγορα θα βρεθείτε στη θέση εργασίας που επιθυμείτε. Αυτό δεν εξαρτάται βέβαια μόνο από τα πτυχία σας, αλλά και από πολλούς άλλους παράγοντες, όπως γενικές γνώσεις, δεξιότητες και άλλα στοιχεία του χαρακτήρα. Αυτά παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη διαδικασία της πρόσληψης. Φυσικά ποτέ δεν μπορείτε να ξέρετε τι θα σας ρωτήσει ο εκάστοτε συνεντευκτής, μιας και αυτό εξαρτάται κυρίως από τη θέση εργασίας για την οποία ενδιαφέρεστε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα τα οποία είναι κοινά διεθνώς στις επαγγελματικές συνεντεύξεις και έτσι, μπορείτε κατά κάποιο τρόπο να είστε περισσότερο προετοιμασμένοι, με τη βοήθεια μιας iOS εφαρμογής. Με το Interview Questions Pro μπορείτε να προετοιμαστείτε ανεξαρτήτως των ερωτήσεων που πρόκειται να σας υποβληθούν. 
Η εφαρμογή αυτή είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι πολύ απλή στη χρήση. Από την κεντρική σελίδα, επιλέγετε την κατηγορία των ερωτήσεων που θέλετε να προετοιμάσετε. Οι γενικές ερωτήσεις που συνήθως γίνονται σε κάθε συνέντευξη βρίσκονται στην κατηγορία Candidate ενώ αυτές που αναφέρονται σε ιδιαίτερες περιπτώσεις συνεντέυξεων βρίσκονται στις κατηγορίες Behavioral, Work History, Critical Thinking. 

Πατώντας απλά στην κάθε ερώτηση εμφανίζεται η κάρτα της και υπάρχει και μία πιθανή απάντηση. Όπως φαντάζεστε, οι απαντήσεις είναι περισσότερο συμβουλές, μιας και για τον καθένα ισχύει μία διαφορετική πραγματικότητα. 

Η εφαρμογή δεν έχει μόνο όλες τις κατηγορίες των ερωτήσεων που μπορεί να δεχτείτε, αλλά προτείνει επίσης ερωτήσεις που θα μπορούσατε εσείς να κάνετε στον συνεντευκτή. Αυτές βρίσκονται στο Questions to Ask. Γενικά πρόκειται για μία χρήσιμη εφαρμογή, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε από εδώ

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain