Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πως να επιδιορθώσετε προβλήματα με το Mozilla Firefox




Ο Firefox μπορεί να καταρρεύσει για διάφορους λόγους, αλλά μπορείτε να διορθώσετε γρήγορα τα περισσότερα ατυχήματα με την ασφαλή λειτουργία του Firefox και την  Επαναφορά. Ωστόσο, ακόμη και έτσι δεν μπορείτε να διορθώσετε κάθε συντριβή.


Τα προγράμματα περιήγησης στο Web είναι περίπλοκα κομμάτια του λογισμικού που αλληλεπιδρούν με πολλά άλλα λογισμικά στο σύστημά σας - επεκτάσεις και  θεμάτα, plug-ins, τα προγράμματα ασφαλείας, προγράμματα οδήγησης γραφικών, και πολλά άλλα. Ασυμβατότητες ή μη ενημερωμένο λογισμικό μπορεί συχνά να προκαλέσει ατυχήματα.


Χρησιμοποιήστε Safe Mode

Ο Firefox έχει μια ασφαλή λειτουργία που φορτώνει τον Firefox χωρίς να φορτώσει τα πρόσθετα σας. Για να ενεργοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία, κάντε κλικ στο μενού του Firefox μετά Βοήθεια και επιλέξτε Επανεκκίνηση με πρόσθετα απενεργοποιημένα. Μπορείτε επίσης να εισάγετε ασφαλή λειτουργία κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Shift κατά την εκκίνηση του Firefox.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε την ασφαλή λειτουργία για λίγο, αν ο Firefox έχει κάποιο πρόβλημα. Αν λειτουργεί σωστά σε Safe Mode το πρόβλημα είναι με ένα από τα add-ons σας. Μπορεί να θέλετε να αφήσετε την ασφαλή λειτουργία και να απενεργοποιήσετε τα πρόσθετα ένα-ένα μέχρι να προσδιορίσετε το πρόσθετο που προκαλεί το πρόβλημα.

Επαναφορά Firefox



Ο Firefox αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα σας σε ένα φάκελο προφίλ. Προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν με το φάκελο προφίλ σας, αλλά εσείς δεν πρέπει να χάνετε χρόνο για τον εντοπισμό και τον καθορισμό της ακριβής αιτίας. Με την επαναφορά του Firefox θα δημιουργήσει ένα νέο φάκελο προφίλ, και θα μεταφερθούν εκεί  οι σελιδοδείκτες, το ιστορικό περιήγησης, αποθηκευμένοι κωδικοί πρόσβασης, cookies, και η αυτόματη συμπλήρωση πληροφοριών.

Θα χάσετε τις επεκτάσεις, τα θέματα σας,  μηχανές αναζήτησης, και προτιμήσεις σε ιστοσελίδες όταν επαναφέρετε τον Firefox. Επεκτάσεις και θέματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, για αυτό το να απαλλαγούμε από αυτά και ξεκινώντας από ένα καθαρό προφίλ μπορεί να είναι χρήσιμο.

Για να επαναφέρετε τον Firefox στην προεπιλεγμένη κατάσταση, ανοίξτε το μενού του Firefox, Βοήθεια, και επιλέξτε Πληροφορίες αντιμετώπισης προβλημάτων.
Κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά Firefox. Ο Firefox θα δημιουργήσει ένα νέο προφίλ για εσάς και θα μεταφερθούν οι περισσότερες  των παλαιών πληροφορίες σας  εκεί. Το νέο, καθαρό προφίλ θα πρέπει να καθορίσει διορθώσει τα προβλήματα σας.

Αν ο Firefox έχει προβλήματα και πάλι μετά την επανεγκατάσταση της αγαπημένης σας επέκτασης, μία από τις επεκτάσεις σας προκαλεί πιθανόν τις συντριβές. Δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ξανά τις επεκτάσεις μία μια για να προσδιορίσει αν μια συγκεκριμένη επέκταση προκαλεί προβλήματα.

Απενεργοποίηση της επιτάχυνσης υλικού

Το ειδικό χαρακτηριστικό επιτάχυνσης υλικού του Firefox να χρησιμοποιεί κάρτα γραφικών του υπολογιστή σας για να καταστήσει το κείμενο και τα αντικείμενα στις σελίδες web. Αυτό επιταχύνει την απόδοση στην ιστοσελίδα παίρνει και κάποιο φορτίο από τη CPU σας. Ωστόσο, η επιτάχυνση υλικού μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με ορισμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών και κάρτες γραφικών.

Μπορείτε να προσδιορίσετε αν η επιτάχυνση υλικού είναι το πρόβλημα με την απενεργοποίηση της. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Firefox και επιλέξτε Επιλογές. Κάντε κλικ στο εικονίδιο για προχωρημένους και καταργήστε την επιτάχυνση υλικού Χρήση όταν είναι διαθέσιμο πλαίσιο ελέγχου.

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε το Firefox για κάποιο χρονικό διάστημα μετά την απενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας. Αν ο Firefox σταματά να συντριβεται, η επιτάχυνση υλικού ήταν πιθανό το πρόβλημα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε ενημερωμένα προγράμματα οδήγησης γραφικών και να δούμε αν θα διορθώσει το πρόβλημα. Αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να αφήσετε την επιτάχυνση υλικού απενεργοποιημένη στο σύστημά σας.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν θα πρέπει να απενεργοποιήσετε την επιτάχυνση υλικού, αν όλα δουλεύουν σωστά, δεδομένου ότι αυτό είναι ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Ενημέρωση λογισμικού



Ο Mozilla συνιστά την ενημέρωση του λογισμικού στο σύστημά σας, αν ο Firefox αντιμετωπίζει προβλήματα. Εδώ είναι μια λίστα με όλα όσα θα πρέπει να ενημερώσετε:

Firefox: Κάντε κλικ στο μενού του Firefox, Βοήθεια, και επιλέξτε Σχετικά με τον Firefox. Κατεβάστε και εγκαταστήστε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις.

Plug-ins: Επισκεφθείτε την Firefox plug-in update check page. Η σελίδα θα σαρώσει το browser σας για ξεπερασμένα plugins. Ακολουθήστε τις συνδέσεις για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε ενημερωμένες εκδόσεις για κάθε ξεπερασμένηο plugins.

Επεκτάσεις και Θέματα: Κάντε κλικ στο κουμπί του Firefox, κάντε κλικ στο Add-ons, και επιλέξτε Extensions. Κάντε κλικ στο μενού εργαλείων και επιλέξτε Έλεγχος για ενημερώσεις. Εγκαταστήστε τυχόν πρόσθετα που ενημερώθηκαν.

Windows: Χρησιμοποιήστε το Windows Update για να εξασφαλίσει τα Windows είναι ενημερωμένα.

Graphics Drivers: Εγκατάσταση ενημερωμένων προγραμμάτων οδήγησης γραφικών για να διορθώσετε προβλήματα με την επιτάχυνση υλικού.

Internet Security Software: Εγκαταστήστε τις τελευταίες εκδόσεις όλων των firewalls, antivirus προγράμματα, σουίτες ασφάλειας στο Διαδίκτυο, καθώς και άλλες εφαρμογές ασφαλείας εγκατεστημένο στο σύστημά σας.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain