Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πως να προσθέσετε επιπλέον ρολόγια στην γραμμή εργασιών


Χρειάζεστε να ελέγχετε την ώρα σε διαφορετικές ζώνες ώρας στον κόσμο;  Σας παρουσιάζουμε τον τρόπο να προσθέσετε πολλαπλές ζώνες στο ρολόι του συστήματος των Windows 7.
Το ρολόι στην γραμμή εργαλείων
Το ρολόι στην περιοχή ειδοποιήσεων των Windows 7 έχει αναβαθμιστεί από προηγούμενες εκδόσεις. Δείχνει την τρέχουσα ώρα μαζί με σημερινή ημερομηνία, ενώ στυο παρελθόν έδειχνε μόνο το χρόνο.

Εάν κάνετε κλικ στο ρολόι στη γραμμή εργασιών, θα δείτε ένα αναλογικό ρολόι που δείχνει την τρέχουσα ώρα μαζί με ημερολόγιο με σημερινή ημερομηνία.  Μπορείτε να αλλάξετε το χρόνο ή να προσθέσετε περισσότερα ρολόγια, κάνοντας κλικ την αλλαγή ημερομηνίας και ώρας ρυθμίσεις στο κάτω μέρος.

Αυτό θα ανοίξει το παράθυρο διαλόγου "ημερομηνία και ώρα", όπου μπορείτε να αλλάξετε την ώρα, την ημερομηνία και την ζώνης ώρας του συστήματος σας.


Για να προσθέσετε πρόσθετα ρολόγια στη γραμμή εργασιών, επιλέξτε την καρτέλα Πρόσθετα ρολόγια (Additional Clocks). Μπορείτε να προσθέσετε έως και 2 ρολόγια. Απλώς επιλέξτε εμφάνιση ρολογιού  δίπλα σε ένα ή δύο ρολόγια, επιλέξτε τη ζώνη ώρας που θέλετε να δείχνει κάθε ρολόι και πληκτρολογήστε ένα όνομα που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τα διάφορα ρολόγια μεταξύ τους.

Τώρα μπορείτε να γρήγορα δείτε την ώρα σε τρία διαφορετικά μέρη απλώς κάνοντας mouse over στο ρολόι στην γραμμή εργασιών.





Εάν κάνετε κλικ στο ρολόι στη γραμμή εργασιών, θα δείτε τώρα 3 ρολόγια.  Το μεγαλύτερο είναι η τρέχουσα ώρα, ενώ τα άλλα ρολόγια είναι εκείνα που προσθέσατε πριν.  Ακόμη θα εμφανίσουν τη ημέρα της εβδομάδας κάτω από το ρολόι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain