Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Περάστε την ώρα σας στον υπολογιστή με δωρεάν παιχνίδια φυλλομετρητή Νο 2



Σάββατο σήμερα μια μέρα πιο χαλαρή. Δεν θα ασχοληθούμε με τεχνικά θέματα και βελτιώσεις για τον υπολογιστή σας αλλά με παιχνίδια για να περάσετε την ώρα σας ευχάριστα και χωρίς να ξοδευτείτε. Στο πρώτο σχετικό  άρθρο  είχαμε κάνει μια αναφορά στο τι είναι τα παιχνίδια φυλλομετρητή (browser games) και σε τι τεχνολογίες βασίζονται. Σήμερα θα παρουσιάσουμε μερικά πολύ ενδιαφέροντα και δημοφιλή παιχνίδια αυτού του είδους.



                                                  TRAVIAN



Πρόκειται για ένα παιχνίδι στρατηγικής με 210000 μέλη παγκοσμίως που μεταφέρει το παίκτη στην αρχαία Ρώμη. Κατά την εγγραφή σας καλείστε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρεις φυλές Ρωμαίους ,Γαλάτες και Τεύτωνες κάθε μια με τα δικά της μοναδικά κτίσματα και στρατιωτικές μονάδες με τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της η κάθε μία και να δημιουργήσετε έναν ήρωα με τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά που θέλετε, μοναδικό χαρακτηριστικό για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Στο Travian σκοπός σας είναι να χτίσεις την δική σου αυτοκρατορία, να φτιάξεις έναν ισχυρό στρατό και να πολεμήσεις με τους συμμάχους σου ή μόνος. Ξεκινάς με ένα μικρό χωρίο που έχει ένα μικρό σπιτάκι και τίποτα άλλο και σιγά σιγά μαζεύοντας πρώτες ύλες (ξύλο, πηλός, σίδερο και σιτάρι συγκεκριμένα) αναβαθμίζεις τα κτίρια σου κτίζεις στρατό και επεκτείνεσαι.

Όπως σε όλα τα παιχνίδια στρατηγικής  φυλλομετρητή έτσι και στο Travian υπάρχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα που σε υποστηρίζει και σε βοηθάει στο ξεκίνημα σου και απαντάει σε ερωτήσεις καθώς επίσης και ολόκληρα tutorials για αρχάριους. Υπάρχουν servers σε πάρα πολλές χώρες ανάμεσα τους και στην Ελλάδα καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να παίζεται σε ελληνικό server ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε πιο εύκολα με άλλα άτομα και να μάθετε.

Παιχνίδια σαν το Travian αποτελούν και ένα είδος site κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και στην πραγματική ζωή είναι πιο εύκολο να κάνεις κάτι ομαδικά παρά να κάνεις κάτι μόνος σου. Υπάρχουν πάρα πολλές συμμαχίες οι οποίες θα σας προσελκύσουν για να γίνεται μέλη. Από εσάς εξαρτάται αν θέλετε να πορευτείτε μόνοι σας οι θέλετε και συντρόφους. Ακόμα μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε εσείς μια συμμαχία και να γίνεται αρχηγός. Είναι μια μικρογραφία του πραγματικού κόσμου με πολλούς χαρακτήρες ανθρώπων που θα γνωρίσετε και με άλλους θα συμμαχήσετε ή θα γίνεται εχθροί! Στην αρχή πάντως μέχρι να μάθετε το Travian καλό θα ήταν να είστε υπό την σκέπη μιας συμμαχίας ή να περνάτε απαρατήρητοι. Καλό παιχνίδι!






Ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια λόγω της πρωτοτυπίας του με 25 εκατ. εγγεγραμμένα μέλη παγκοσμίως και θαυμαστές και από τα δύο φύλα. Στο Farmerama είσαι ο διαχειριστής μιας φάρμας και σκοπό σου είναι να την επεκτείνεις και να την βελτιώσεις βγάζοντας όσα πιο πολλά λεφτά μπορείς. Στην αρχή ξεκινάς με ένα χωριατόσπιτο ,έναν αχυρώνα, ένα μύλο, μια δεξαμενή νερού και μια στοίβα λίπασμα. Με αυτά σαν εφαλτήριο ξεκινάς την προσπάθεια σου.

Μπορείς να φυτέψεις διαφόρων ειδών λουλούδια ή δένδρα ή να χτίσεις στάβλους για ζώα που απαιτούν ξεχωριστή περιποίηση ο καθένας και χρόνο. Κάθε κτίριο που χτίζεις έχει και κάποιες λειτουργίες που πρέπει να μάθεις ,όπως για παράδειγμα στο μύλο φτιάχνεις ζωοτροφή. 

Όπως κάθε καλός αγρότης θα πρέπει να επισκέπτεστε την πόλη για να προμηθευτείτε πρώτες ύλες ή μηχανήματα για το κτήμα σας, την λαϊκή για να πουλήσετε τα προϊόντα σας την τράπεζα για να καταθέτετε τα χρήματα σας και άλλες πολλές λειτουργίες σε διάφορα κτήρια. Με το γραφείο τουρισμού μπορείτε να ανοίξετε την φάρμα σας στους άλλους παίκτες ώστε να παίρνετε λεφτά από την είσοδο και να σας ψηφίσουν για την καλύτερη φάρμα.

Όπως και προηγουμένως έτσι και στο Farmerama απαιτείται διαδραστικότητα με άλλους παίκτες όχι τόσο πολύ βέβαια. Υπάρχει ανταλλαγή δώρων τα οποία είναι χρήσιμα ειδικά στην αρχή αλλά και για κάθε φίλο σας που προσθέτετε στο παιχνίδι μεγαλώνει η έκταση του κτήματος σας. Για αυτό το λόγο καλό θα ήταν να μπείτε στον ελληνικό server για να μπορείτε να επικοινωνείτε με τους άλλους παίκτες. Αρπάξτε την τσάπα σας λοιπόν όσοι πιστεύετε ότι μπορείτε να γίνεται καλοί αγρότες και καλό παιχνίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain