Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πώς να βελτιώσετε την ακρίβεια του mouse σας




Είτε κάνετε δουλεία με λογισμικά σχεδιάσεως ή απλά πρέπει να χρησιμοποιείτε screenshots για την δουλεία σας μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να επιλέξετε με ακρίβεια το σημείο που θέλετε με το mouse.Σήμερα θα δούμε μερικούς τρόπους για να το καταφέρετε.

Υπάρχει ένας αριθμός από μεθόδους για να το καταφέρουμε από την ρύθμιση των προεπιλεγμένων ρυθμίσεων για το ποντίκι ,η χρησιμοποίηση του πληκτρολογίου για την μετακίνηση του ποντικού αλλά και άλλες.
 
Εάν το ποντίκι κινείται πολύ γρήγορα για εσάς ανοίξτε τις επιλογές για το ποντίκι από το Πίνακα ελέγχου ( ή απλά γράφετε ποντίκι στην γραμμή αναζήτησης των Windows).Στην καρτέλα Επιλογές δείκτη στο πρώτο τμήμα με τίτλο Κίνηση πρέπει  να έχετε επιλεγμένη την επιλογή Βελτίωση της ακρίβειας του δείκτη και ανάλογα με την ταχύτητα που θέλετε να μετακινήσετε το δείκτη.


Για να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να μετακινείτε το ποντίκι τότε πρέπει να κάνετε τα παρακάτω. Αρχικά θα αναφερθούμε σε Windows Vista και Windows 7.

Ανοίξτε το Πίνακα ελέγχου επιλέξτε την Διευκόλυνση πρόσβασης  και στην συνέχεια επιλέξτε Αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ποντικιού  σας. Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε Ρύθμιση πλήκτρων ποντικιού. Η σημαντικότερη επιλογή είναι η πρώτη να επιλέξετε την ενεργοποίηση πλήκτρων ποντικιού. Έπειτα θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο για να μετακινείτε το ποντίκι. Από τη στιγμή που θα το επιλέξετε θα μπορείτε να το απενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε πατώντας αριστερό Alt+Shift+Num Lock.


Για τα Windows XP η διαδικασία είναι παρόμοια απλά είναι σε διαφορετικά μέρη οι επιλογές που πρέπει να κάνετε. Ανοίγετε το Πίνακα έλεγχου>> Προσβασιμότητα και μετά Επιλογές Προσβασιμότητας. Στην καρτέλα Ποντίκι τσεκάρετε την επιλογή Χρησιμοποιήστε τα Mouse Keys και πατάτε το πλήκτρο Ρυθμίσεις. Θα ισχύουν οι ίδιες ρυθμίσεις με την ίδια συντόμευση γι ενεργοποίηση και απενεργοποίηση.


Όσοι χρησιμοποιούν ποντίκι της Microsoft τότε μπορούν να κατεβάσουν το Microsoft’s IntelliPoint software. Ένα λογισμικό με περισσότερα χαρακτηριστικά για να ρυθμίσετε την ακρίβεια του ποντικιού σας ανάμεσα τους και την ρύθμιση του ποντικιού για την χρήση συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain