Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Κάντε back up και επαναφέρετε γρήγορα και απλά τους drivers των συσκευών σας



Μια από τις πιο δύσκολες και επίπονες διαδικασίες είναι να βρείτε τους οδηγούς drivers του υλικού του υπολογιστή σας μετά από ένα format στον υπολογιστή σας και στην επανεγκατάσταση του λογισμικού σας. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου έχετε χάσει τα CD με τους οδηγούς και πρέπει να τους βρείτε από την αρχή ή έχουν λήξει και θέλουν ανανέωση. Σήμερα θα δούμε πως με μια απλή εφαρμογή μπορείτε να κάνετε ένα backup των οδηγών σας και να τους χρησιμοποιείτε όταν έχετε ανάγκη.

Κατεβάστε το αρχείο σε συμπιεσμένη μορφή. Αποσυμπιέστε το και ανοίξτε το εκτελέσιμο αρχείο με όνομα dd.Θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο.



Πατάτε backup και στο παράθυρο που θα σας εμφανιστεί πατάτε Scan current system.  Θα σας εμφανίσει όλους τους οδηγούς που έχετε εγκατεστημένους στον υπολογιστή σας με πληροφορίες σχετικά με το όνομα τους και πότε εγκαταστάθηκαν.


Πατώντας το πλήκτρο Select μπορείτε να επιλέξετε τους οδηγούς που θέλετε ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρεία ,να αφήσετε τους προεπιλεγμένους ή να τους επιλέξετε όλους.



Στην συνέχεια πατάτε το πλήκτρο Backup κάτω δεξιά και επιλέγετε που θέλετε να αποθηκευτεί το αρχείο που θα δημιουργηθεί καθώς επίσης και αν θα είναι σε συμπιεσμένη μορφή ή αν θα είναι σε μορφή εκτελέσιμου αρχείου. Κάντε τις επιλογές σας και επιλέξτε ΟΚ.



Δεν έχετε παρά να αποθηκεύσετε το αρχείο backup  σε ένα usb flash  και όταν το χρειαστείτε κατεβάζετε πάλι το πρόγραμμα και στην αρχική οθόνη πατάτε Restore και εντοπίζετε το αρχείο που δημιουργήσατε και έχετε αποθηκεύσει στο usb flash πατώντας το πλήκτρο Locate Backup. Πατώντας ΟΚ όλα γίνονται αυτόματα και γλιτώνετε χρόνο και κόπο.

Μια ακόμα πολύ χρήσιμη επιλογή είναι η δυνατότητα εκτύπωσης των οδηγών που έχετε στον υπολογιστή σας ή ακόμα και η επιλογή Save όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε τους οδηγούς σας σε μορφή κειμένου κάτι πολύ χρήσιμο αν δουλεύετε σε πολλούς υπολογιστές.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain