Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πόσο σας κοστίζουν τα αναλώσιμα του εκτυπωτή σας σε σύγκριση με τις υπηρεσίες εκτύπωσης



Εκτυπώνετε στο σπίτι σας φωτογραφίες με τον εκτυπωτή σας; Είστε σίγουροι ότι η άνεση του σπιτιού σας είναι και πιο φθηνή από να πάτε να κάνετε εκτύπωση σε μια εταιρεία έξω από το σπίτι σας; Σήμερα θα δούμε πως μπορείτε να υπολογίσετε το κόστος των αναλώσιμων σας με λίγη έρευνα στο Ιντερνέτ και λίγα μαθηματικά εξοικονομώντας χρήμα.

Για αρχή πρέπει να ξέρετε το μοντέλο του εκτυπωτή σας ώστε στην συνέχεια να βρούμε το κόστος των αναλώσιμων του. Έστω ότι για παράδειγμα χρησιμοποιούμε το Canon PIXMA. Τα δεδομένα που θα ελέγξουμε είναι χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά προϊόντα της κάθε εταιρείας και όχι τυχόν μελάνια που παίρνετε με αναγόμωση.



Κάνοντας στο Ιντερνέτ μια έρευνα θα βρείτε τα μελάνια που χρειάζεται το μοντέλο του εκτυπωτή σας και τον αριθμό τους. Πρέπει να βρείτε το κόστος και την χρήση που κάνει το καθένα για να καταλήξετε σε ασφαλή συμπέρασμα. Μια καλή ιδέα θα ήταν να μπείτε στο skroutz.gr  και να κάνετε έρευνα εκεί για τις τιμές που μπορείτε να βρείτε στα μελάνια του εκτυπωτή σας. Γράψτε το όνομα του εκτυπωτή σας και την λέξη μελάνια και θα σας εμφανίσει όλα τα μελάνια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

Αφού βρείτε την τιμή πρέπει να βρείτε την κατανάλωση. Εάν έχετε μια παλιά συσκευασία πολύ πιθανόν να γράφει yield σε κάποιο σημείο είναι ο αριθμός των σελίδων που μπορείτε να εκτυπώσετε με το συγκεκριμένο μελάνι. Σε περίπτωση που δεν έχετε τότε δεν έχετε παρά να γράψετε το όνομα του μελανιού όπως το βρήκατε και δίπλα την λέξη yield και να κάνετε μια αναζήτηση. Μια ακόμα καλύτερη λύση είναι να μπείτε στο http://www.cartridgenews.com/ και να κάνετε αναζήτηση το όνομα του εκτυπωτή σας. Θα εμφανίσει στοιχεία όπως τα παρακάτω δίπλα στην καρτέλα Cartridge yield. Θ αναφέρετε ο αριθμός των σελίδων που εκτυπώνετε ασπρόμαυρες και οι φωτογραφίες που μπορούμε να εκτυπώσουμε με συγκεκριμένες διαστάσεις. Για παράδειαγμα το κυανό μελάνι CLi 226 εκτυπώνει 207 φωτογραφίες 4Χ6 “.



Αφού έχετε συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε το επόμενο βήμα είναι τα μαθηματικά. Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό Excel ή αν δεν έχετε Office μπορείτε να κατεβάσετε το open office. Πρόκειται για ένα απλό πινακάκι με 4 στήλες. Μία είναι το χρώμα του μελανιού, μία άλλη η τιμή, μια το σύνολο των σελίδων που μπορεί να εκτυπώσει και μια το κόστος ανά σελίδα που βγαίνει αν διαιρέσετε την στήλη τιμή με το yield. Ακόμα πρέπει να βρείτε το κόστος του φωτογραφικού χαρτιού για τις δύο διαστάσεις που υπάρχουν. 

Για να σας διευκολύνουμε μπορείτε να κατεβάσετε ένα Excel αρχείο που ετοιμάσαμε για να σας γλυτώσουμε από το κόπο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γράψετε τις τιμές που βρήκατε στα κιτρινισμένα κελιά ανάλογα με το πόσα μελάνια χρησιμοποιεί ο εκτυπωτής σας και τα άλλα είναι δουλειά του Excel




Η δουλεία σας μετά είναι απλή ώστε να αποφασίσετε τι σας συμφέρει και τι όχι για την τσέπη σας! Καλές εκτυπώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain