Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πώς να αλλάξετε το χρώμα του εικονιδίου των φακέλων σας στα Windows

Ψάχνοντας σε πολλούς φακέλους, σίγουρα κάποια στιγμή θα χαθήκατε και δε θα μπορούσατε να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνατε. Αυτό συμβαίνει διότι όταν βλέπουμε πολλά παρόμοια αντικείμενα, ο εγκέφαλός μας έχει την τάση να τα κατηγοριοποιεί ανά χρώμα. Το προεπιλεγμένο κίτρινο χρώμα που επιλέχθηκε από την Microsoft να χρησιμοποιείται από το Windows Explorer είναι ευχάριστο και ξεκούραστο στα μάτια, ωστόσο κάνει τη διαφοροποίηση των φακέλων αρκετά δύσκολη υπόθεση. Το Folder Colorizer είναι μία εφαρμογή για τα Windows που σας επιτρέπει να κατηγοριοποιείτε και να ξεχωρίζετε ευκολότερα τους φακέλους μεταξύ τους, αλλάζοντας το χρώμα τους!

Η εφαρμογή παρέχει κάποια προεπιλεγμένα χρώματα για να διαλέξετε, όπως επίσης και ένα εργαλείο για να δημιουργήσετε το χρώμα που σας αρέσει. Μετά την εγκατάστασή της, η εφαρμογή προσθέτει το Colorize! στο μενού που εμφανίζεται κάνοντας δεξί κλικ στο φάκελο. Για να αλλάξετε λοιπόν το χρώμα ενός φακέλου, κάνετε πάνω του δεξί κλικ, ανοίγετε στη συνέχεια το Colorize! και επιλέγετε το χρώμα που επιθυμείτε. Τα προεπιλεγμένα χρώματα είναι τα ακόλουθα: Yellow, Lawn Green, Red, Blue, Silver, Violet, Sandy Brown και Aquamarine.
Επιλέξτε χρώματα από το μενού Colorize! και εφαρμόστε το στον επιλεγμένο φάκελο. Κάνετε κλικ και μετακινείτε το ποντίκι σας μέσα στο Pick a Color circle, και επιλέξτε Add Color για να εισάγετε το επιθυμητό χρώμα στη λίστα. 
Η εφαρμογή δυστυχώς δεν έχει τη δυνατότητα να αλλάζει το χρώμα μαζικά σε πολλούς φακέλους παρά μόνο σε κάθε έναν ξεχωριστά. Το Folder Colorizer δουλεύει σε Windows XP, Windows Vista και Windows 7. 
Κατεβάστε το Folder Colorizer από εδώ


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain