Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πως να εγκαταστήσετε πρόσθετα στον Google Chrome εκτός του Chrome Web Store



Όταν προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο στον chrome εκτός του Web Store θα σας εμφανιστεί το μήνυμα “can only be added from the Chrome Web Store" κάτι το οποίο δεν αληθεύει. Ο λόγος που το απαγορεύεται κάτι τέτοιο είναι για να προστατέψει το λογισμικό από κακόβουλα πρόσθετα που θέλουν να σας βλάψουν.



Πατάτε το γαλλικό κλειδί στα δεξιά του Chrome και στη συνέχεια εργαλεία --> επεκτάσεις και θα σας ανοίξει μία νέα καρτέλα με όλα τα πρόσθετα που έχετε κατεβάσει. Θα υπάρχει εκεί ακόμα και εάν δεν είναι στο Chrome Web Store σε διαφορετική περίπτωση πατήστε δεξί κλικ στο πρόσθετο που θέλετε και πατώντας δεξί κλικ επιλέξτε αποθήκευση ως για να το αποθηκεύσετε στον υπολογιστή σας. Τα πρόσθετα έχουν κατάληξη αρχείων .crx και τα scripts έχουν κατάληξη .users.js. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει στην καρτέλα με τις επεκτάσεις απλά σύρετε το αρχείο που κατεβάσατε στην καρτέλα και θα όταν σας ζητηθεί εάν θέλετε να το προσθέσετε πατήστε Ναι.


Εάν εγκαθίσταται πολλά πρόσθετα εκτός του καταστήματος του Chrome τότε μπορείτε να αλλάξετε ένα μέρος των ιδιοτήτων του Chrome.Βρείτε τον Chrome από το μενού Έναρξη των windows 7 και πατήστε δεξί κλικ και στην συνέχεια Ιδιότητες. Στην καρτέλα συντόμευση που θα ανοίξει και στο πεδίο Προορισμός γράψτε το παρακάτω –enable-easy-off-store-extension-install. Αφού κλείσετε όλα τα παράθυρα του chrome και σιγουρευτείτε ότι δεν τρέχει κανένα παράθυρο του στο background ανοίξτε παλί τοChrome από εκεί που μπήκατε και κάνατε τις αλλαγές. Όταν πάτε να κάνετε εγκατάσταση ένα πρόσθετο θα σας εμφανιστεί το παρακάτω μήνυμα απλά πατήστε Συνέχεια.

you.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain