Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς μπορείτε να αλλάξετε το όνομα χρήστη στο μητρώο των Windows XP/Vista



Το μητρώο των Windows περιέχει πολλές σημαντικές πληροφορίες διαμόρφωσης του συστήματος.

Το "Όνομα Χρήστη" μπορεί να σημαίνει δύο διαφορετικά πράγματα στο πλαίσιο των Windows XP/VIsta: μπορεί να σημαίνει ένα όνομα που χρησιμοποιείτε, μαζί με έναν κωδικό πρόσβασης, για να συνδεθείτε σε ένα συγκεκριμένο λογαριασμό χρήστη, ή μπορεί να σημαίνει το όνομα που έχει καταχωρηθεί στο λειτουργικό σύστημα κατά την διαδικασία εγκατάστασης του. 

Για να ξεκινήσετε, (Windows XP και τα Windows Vista) κάντε κλικ στο Έναρξη και κάντε δεξί κλικ στο My Computer. Θα δείτε την οθόνη που φαίνεται παρακάτω.


Για να αλλάξετε το όνομα χρήστη εγγεγραμμένο σας, θα χρειαστεί να επεξεργαστείτε αυτές τις πληροφορίες στο μητρώο σας.

Σημείωση: Η επεξεργασία του μητρώου μπορεί  να προκαλέσει σοβαρές (και μη ανακτήσιμες) ζημιά στον υπολογιστή σας. Γι’αυτό και απαιτείται προσοχή.

Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη και πληκτρολογώντας regedit. Τα Windows θα σας ζητήσει επιβεβαίωση πριν από τη λειτουργία του Registry Editor (Windows Vista στα Windows XP μπορεί να μην σας ζητηθεί επιβεβαίωση.


Επιλέγετε την καρτέλα με όνομα HKEY_LOCAL_MACHINE

Συνεχίζετε την πλοήγηση στο μητρώου ακλουθώντας τις ακόλουθες καρτέλες: Software, Microsoft, Windows NT, Current Version. Στο φάκελο Current Version υπάρχουν δύο αρχεία με όνομα RegisteredOrganization και RegisteredOwner.




Για να αλλάξετε κάποιο από αυτά τα πεδία, κάντε διπλό κλικ στο όνομα του πεδίου και εισάγετε τα στοιχεία σας στο "Value data" και κάντε κλικ στο OK.


Όταν τελειώσετε κλείνετε το Regisrty Editor και πηγαίνετε στις ιδιότητες του My Computer για να δείτε τις αλλαγές που έχετε κάνει.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain