Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πως να αυξήσετε τη ζωή της μπαταρίας στο iPhone

Ανήκετε σε αυτούς που ξεμένουν συνεχώς από μπαταρία στο iPhone; Μην ανησυχείτε γιατί υπάρχουν τρόποι να κάνετε την μπαταρία σας να διαρκεί... περισσότερο.

Για να μην κρατάτε σε γραφείο, εκδρομές και βόλτες έναν φορτιστή ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μην εξαντλείται γρήγορα η μπαταρία του smartphone. 


Παρόλο που το νέο smartphone της Apple συγκαταλέγεται στις συσκευές με την καλύτερη μπαταρία στην αγορά, έχει διαπιστωθεί ότι σε περιοχές με αδύναμο σήμα, η μπαταρία μπορεί να εξαντληθεί αρκετά γρήγορα.

Υπάρχουν αρκετές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στο iPhone 5 ή στα παλαιότερα μοντέλα για να έχετε περισσότερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία...


Ξεφορτωθείτε τις άχρηστες γνωστοποιήσεις-ενημερώσεις

Αν κατεβάζετε πολλές εφαρμογές, τις οποίες αργότερα δεν χρησιμοποιείτε θα μπορούσατε να απενεργοποιήσετε τις «Push notifications». Πρόκειται για ενημερώσεις από εφαρμογές που ελέγχουν από μόνες τους για διαθέσιμα updates και «τρώνε» την μπαταρία του smartphone.

Στο Notification Center αλλάξτε σε «OFF» τις ενημερώσεις εφαρμογών που δεν θέλετε να βλέπετε.


Ενεργοποιήστε τη λειτουργία αεροπλάνου όταν το σήμα είναι αδύναμο

Όταν το iPhone χρησιμοποιεί δίκτυα 3G ή EDGE όπου το σήμα είναι χαμηλό, η μπαταρία χρησιμοποιείται περισσότερο από όσο συνηθίζεται. Γι αυτό το λόγο θα μπορούσατε να βάλετε το κινητό στο «Airplane Mode» και να σταματήσουν όλες οι μεταφορές δεδομένων. Ουσιαστικά το κινητό δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο επικοινωνίας, αλλά θα μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο.

Χαμηλώστε τη φωτεινότητα της οθόνης

 Μειώνετε τη φωτεινότητα του iPhone και αυξάνεται η διάρκεια ζωής μπαταρίας του smartphone. Μπορείτε να ελέγξετε τη φωτεινότητα στην μπάρα «Brightness» στις ρυθμίσεις.

Κλειδώνετε την οθόνη του iPhone

Όταν δεν χρησιμοποιείτε το smartphone, θα μπορούσατε να κλειδώνετε την οθόνη με το ασημί που βρίσκεται στην κορυφή του κινητού. Ακόμα, το αυτόματο κλείδωμα σε ένα ή δύο λεπτά θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά.

Απενεργοποιήστε της υπηρεσίες τοποθεσίας σε εφαρμογές που δεν χρειάζεστε

Πρέπει το Facebook να ξέρει όλη την ώρα που είστε; Ή μήπως χρειάζεται να το γνωρίζει το Shazam ή το Pandora; Απενεργοποιήστε στο «Location Services» τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν το gps της συσκευής για να βρίσκουν την τοποθεσία σας.

Προσωρινά απενεργοποιήστε όλες τις υπηρεσίες τοποθεσίας

Αν δεν έχετε πολλή μπαταρία, το καλύτερο θα ήταν να «κλείσετε» όλες τις υπηρεσίες τοποθεσίας, όπως γυρνώντας σε «OFF» το «Location Services».

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Raise To Speak» της Siri

Πολλοί χρήστες είχαν παράπονα από το «Raise to Speak», όπου η Siri ενημέρωνε τους χρήστες να βάλουν τη συσκευή στα αυτιά τους για να ενεργοποιηθεί η Siri. Αν δεν θεωρείτε αυτή τη λειτουργία χρήσιμη μπορείτε να την απενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις της Siri.

Τέλος στο «Push» στα e-mail

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία «Push» στις ρυθμίσεις των e-mails όταν δεν θέλετε να βλέπετε το mail ακριβώς στο δευτερόλεπτο που σας έρχεται. Όταν βάλετε το «Fetch» τότε το κινητό σας θα ελέγχει για νέα e-mail λιγότερο συχνά και η μπαταρία σας θα διαρκεί περισσότερο.

Απενεργοποιήστε τον συνεχή έλεγχο για Wi-Fi

Όταν δεν ψάχνετε εσείς για ένα Wi-Fi hotspot, ούτε το iPhone χρειάζεται να ψάχνει όλη την ώρα, Αυτό θα σας βοηθήσει να μην εξαντλείται και η μπαταρία. Γυρίστε τη μπάρα του Wi-Fi στο «Οff» όταν δεν το χρειάζεστε.

Δοκιμάστε εφαρμογές για βελτίωση ζωής της μπαταρίας

Αν προσπαθήσετε όλα τα παραπάνω αλλά δεν δείτε βελτίωση στο χρόνο ζωής της μπαταρίας του iPhone τότε μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες εφαρμογές που υπάρχουν ακριβώς γι αυτό το λόγο. Στο App Store θα βρείτε αρκετές τέτοιες εφαρμογές.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain