Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πως να λύσετε προβλήματα σύνδεσης με το Ιντερνετ




Τα προβλήματα σύνδεσης στο Internet μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικά. Αντί να λιώσετε το F5 και να προσπαθείτε απεγνωσμένα να φορτώσετε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα , όταν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, εδώ είναι μερικοί τρόποι που μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα και να εντοπίσετε  και την αιτία.


Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις φυσικές συνδέσεις πριν ξεκινήσετε με την αντιμετώπιση προβλημάτων. Κάποιος θα μπορούσε να κλωτσήσει κατά λάθος το δρομολογητή ή το καλώδιο τροφοδοσίας του μόντεμ ή να τράβηξε ένα καλώδιο Ethernet από μια πρίζα, που προκαλεί το πρόβλημα.

PING

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε όταν η σύνδεσή σας δεν φαίνεται να λειτουργεί σωστά είναι η εντολή ping. Ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών από το μενού Έναρξη σας και να εκτελέσετε μια εντολή ping, όπως ping google.com


Αυτή η εντολή στέλνει πολλά πακέτα στην διεύθυνση που έχετε ορίσει. Ο web server ανταποκρίνεται σε κάθε πακέτο που λαμβάνει. Στη παρακάτω εντολή, μπορούμε να δούμε ότι όλα λειτουργούν καλά - υπάρχει 0% απώλεια πακέτων και ο χρόνος παίρνει κάθε πακέτο είναι αρκετά χαμηλή.

Αν δείτε απώλεια πακέτων (με άλλα λόγια, αν ο web server δεν ανταποκρίνεται σε ένα ή περισσότερα από τα πακέτα που αποστέλλονται), αυτό μπορεί να σημαίνει ένα πρόβλημα δικτύου. Αν ο web server παίρνει μερικές φορές ένα πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να απαντήσει σε κάποια από τα πακέτα σας, αυτό μπορεί επίσης να δείξει ένα πρόβλημα δικτύου. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να είναι με την ίδια την ιστοσελίδα (απίθανο αν το ίδιο πρόβλημα παρουσιάζεται σε πολλούς δικτυακούς τόπους), με την υπηρεσία παροχής Internet ή το δίκτυό σας (για παράδειγμα, ένα πρόβλημα με το router σας).

Σημειώστε ότι ορισμένες ιστοσελίδες δεν ανταποκρίνονται σε pings. Για παράδειγμα, ping microsoft.com δεν πρόκειται ποτέ να οδηγεί σε οποιαδήποτε απάντηση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ SITE

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα πρόσβασης σε ιστοσελίδες και το ping φαίνεται να λειτουργεί σωστά, είναι πιθανό ότι μία (ή περισσότερες) ιστοσελίδες αντιμετωπίζουν προβλήματα από μόνες τους.



Για να ελέγξετε αν μια ιστοσελίδα λειτουργεί σωστά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο  Down For Everyone Or Just For Me, ένα εργαλείο που προσπαθεί να συνδεθεί με ιστοσελίδες και να καθορίσει αν είναι πραγματικά ή όχι κάτω. Αν αυτό το εργαλείο, λέει ότι η ιστοσελίδα είναι κάτω για τον καθένα, το πρόβλημα είναι της ιστοσελίδας.

Αν αυτό το εργαλείο, λέει ότι ο ιστοχώρος είναι κάτω μόνο για σας, αυτό θα μπορούσε να δείξει μια σειρά από πράγματα. Είναι πιθανό ότι υπάρχει ένα πρόβλημα μεταξύ του υπολογιστή σας και το δρόμο που χρειάζεται για να φτάσετε στους διακομιστές του ιστότοπου στο δίκτυο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή traceroute (για παράδειγμα, tracert google.com) για να εντοπίσει τη διαδρομή των πακέτων για να φθάσετε στην διεύθυνση της ιστοσελίδας και να δείτε εάν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα κατά μήκος της διαδρομής. Ωστόσο, αν υπάρχουν προβλήματα, δεν μπορείτε να κάνετε πολλά περισσότερα από ό, τι να περιμένετε για να μπορούν να καθοριστούν.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ROUTER ΚΑΙ ΤΟ MODEM

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με μια ποικιλία από ιστοσελίδες, μπορεί η αιτία να είναι  το μόντεμ ή ο δρομολογητή σας. Το μόντεμ είναι η συσκευή που επικοινωνεί με την υπηρεσία παροχής Internet, ενώ ο δρομολογητής μοιράζεται τη σύνδεση μεταξύ όλων των υπολογιστών και άλλες δικτυακές συσκευές στο σπίτι σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το μόντεμ και ο δρομολογητής μπορεί να είναι η ίδια συσκευή.

Ρίξτε μια ματιά στο router. Αν πράσινα φώτα αναβοσβήνουν σε αυτό, αυτό είναι φυσιολογικό και δείχνει την κυκλοφορία του δικτύου. Αν δείτε σταθερά, να  αναβοσβήνει πορτοκαλί φως, αυτό δείχνει γενικά  πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για το modem - ένα πορτοκαλί φως που αναβοσβήνει δείχνει συνήθως ένα πρόβλημα.

Αν τα φώτα δείχνουν ότι αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, δοκιμάστε να αποσυνδέσετε και να συνδέσετε από πίσω τα καλώδια. Αυτό είναι ακριβώς όπως την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να το δοκιμάσετε αυτό, ακόμη και αν τα φώτα αναβοσβήνουν κανονικά - υπάρχουν δρομολογητές που κατά καιρούς χρειάζεται να γίνει επαναφορά, ακριβώς όπως στα Windows στους υπολογιστές. Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να πάρει το μόντεμ σας μερικά λεπτά για να επανασυνδεθεί με την υπηρεσία παροχής Internet.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορεί να χρειαστεί να εκτελέσετε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο router σας ή να αναβαθμίσετε το firmware του. Για να ελέγξετε αν το πρόβλημα είναι πραγματικά με το router σας ή όχι, μπορείτε να συνδέσετε το καλώδιο Ethernet του υπολογιστή σας απευθείας στο μόντεμ σας. Εάν η σύνδεση λειτουργεί πλέον σωστά, είναι σαφές ότι ο δρομολογητής σας προκαλεί προβλήματα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα  του δικτύου μόνο σε έναν υπολογιστή στο δίκτυό σας, είναι πιθανό ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το λογισμικό του υπολογιστή. Το πρόβλημα θα μπορούσε να προκαλείται από έναν ιό ή κάποιο είδος  κακόβουλου λογισμικού ή ένα ζήτημα με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα περιήγησης.

Κάνετε μια ανίχνευση ιών στον υπολογιστή και δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ένα διαφορετικό browser και δοκιμάστε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό το δικτυακό τόπο από άλλο browser. Υπάρχουν πολλά άλλα προβλήματα με το λογισμικό που θα μπορούσε να είναι η αιτία, συμπεριλαμβανομένων και του τείχους προστασίας.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ DNS SERVERS

Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Google.com, ο υπολογιστή σας επικοινωνεί με το  DNS server και  ζητά από τη Google.com τη διεύθυνση IP. Ο προεπιλεγμένος DNS servers που  χρησιμοποιεί το δικτύου σας παρέχεται από τον παροχέα υπηρεσιών Internet σας, και μερικές φορές μπορεί να εμφανίσει πρόβλημα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα στη διεύθυνση IP της απ 'ευθείας, η οποία παρακάμπτει το διακομιστή DNS. Για παράδειγμα, συνδέστε αυτή τη διεύθυνση στη γραμμή διευθύνσεων του browser σας για να επισκεφθείτε το Google άμεσα:  http://74.125.224.72


Αν η μέθοδος με την IP διεύθυνση λειτουργεί  αλλά ακόμα δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο google.com, υπάρχει πρόβλημα με τους διακομιστές DNS σας. Αντί να περιμένετε για την υπηρεσία παροχής Internet για να διορθώσετε το πρόβλημα, μπορείτε να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίτο διακομιστή DNS, όπως το  OpenDNSή το Google Public DNS.

Τελικά, τα περισσότερα προβλήματα σύνδεσης που θα αντιμετωπίσετε  μάλλον είναι πρόβλημα κάποιου άλλου - δεν μπορείτε να τα λύσετε μόνοι σας κατά κύριο λόγο. Συχνά, το μόνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να περιμένετε για την υπηρεσία παροχής Internet ή μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να διορθώσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.


Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε να καλέσετε την υπηρεσία παροχής Internet στο τηλέφωνο - εσείς είστε που τους πληρώνετε για την υπηρεσία αυτή, πάνω από όλα. Επίσης, θα είναι σε θέση να σας πουν αν αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και άλλοι χρήστες  - ή αν πρόκειται για ένα δικό σας πρόβλημα.

Advertisement

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain