Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

Πως μπορώ να απενεργοποιήσω τα USB του υπολογιστή μουΠολλές φορές φοβόσαστε ότι ευαίσθητα αρχεία του υπολογιστή μας μπορεί να  αντιγραφούν με την χρήση αποθηκευτικών μέσων USB. Είναι εύκολο να κλειδώσετε έναν υπολογιστή απενεργοποιώντας το floppy, cd-rom και τα USB μέσω του bios. Όταν όμως προσπαθείτε να απενεργοποιήσετε τις θύρες USB τότε αυτές απενεργοποιούνται τελείως, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε συστήματα που δεν έχουν PS2 interface για το mouse και το keyboard.
Υπάρχει μια απλή αλλαγή μητρώου (registry) που θα εκκινήσει τα προγράμματα οδήγησης των θυρών  USB με την έναρξη του συστήματος. Η αντιγραφή αρχείων με τη χρήση USB είναι αδύνατη, αλλά επιτρέπεται η λειτουργία του keyboard και του mouse.


Όταν περιεργαζόμαστε στοιχεία του μητρώου πάντα θα πρέπει να κρατάμε ένα back up στην περίπτωση που παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ανοίξτε την εκτέλεση (Run) και πληκτρολογήστε regedit and αναζητήστε αυτό το κλειδί: 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\UsbStor

Παρατηρήστε την τιμή ‘Start’

Αλλάξτε την τιμή σε 4, και οι συσκευές αποθήκευσης USB είναι απενεργοποιημένες.
Αλλάξτε την τιμή σε 3, και οι συσκευές αποθήκευσης USB είναι ενεργοποιημένες.

Για αυτούς όμως που φοβούνται να πειράξουν το registry υπάρχει ένα πρόγραμμα που κάνει ακριβώς την ίδια λειτουργία. Για να κατεβάσετε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.Μην ξεχνάτε να κάνετε επανεκκίνηση μετά από κάθε ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain