Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Προσθέστε περισσότερες λειτουργίες (add ins) στο Office 2007






Μερικές φορές στην καθημερινή σας χρήση των Office χρειάζεστε μερικές λειτουργίες παραπάνω που υπάρχουν στο Office και όμως δεν το ξέρετε αρκεί να τις εγκαταστήσετε.Σήμερα θα σας δείξουμε μερικές λειτουργίες του Excel και πως να τις εγκαταστήσετε.


Ανοίξτε το Excel και πατήστε το κουμπί του Office πάνω αριστερά. Πηγαίνετε στις Επιλογές του excel Excel Options  και μετά Πρόσθετα (Add ins). Στην Προβολή και Διαχείριση των πρόσθετων (View and Manage Office Add-ins) του Office σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει Excel Add ins και πατήστε Go.


Θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο όπου αν επιλέξετε μια φορά την κάθε λειτουργία θα σας κάνει μια σύντομη περιγραφή τι κάνει η συγκεκριμένη λειτουργία στο κάτω μέρος.



Ας πούμε ότι θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε το Εργαλείο για το Ευρώ (Euro Currency Tools). Πατήστε το ΟΚ αφού το επιλέξετε και αφήστε τις default επιλογές.Θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο οπότε επιλέξτε Yes και περιμένετε να το εγκαταστήσει.



Αφού εγκατασταθεί το πρόσθετο θα είναι διαθέσιμο σε κάποιο σημείο της κορδέλας στο πάνω μέρος του Excel.Στην συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζεται στην καρτέλα Τύποι.

Άλλες φορές μπορεί να χρειαστεί να κατεβάσετε ένα Πρόσθετο από το δικτυακό τόπο της Microsoft. Για παράδειγμα την επιλογή να σώσετε ένα έγγραφο σε μορφή PDF ή XPS το οποίο μετά θα εμφανίζετε όπως παρακάτω.




Τέλος υπάρχουν και πρόσθετα που τα φτιάχνουν άλλες εταιρίες από τη Microsoft που συνήθως μετά από μια δοκιμαστική περίπτωση θέλουν να το αγοράσετε. Σε αυτή την περίπτωση για να προστατευτείτε από τυχόν κακόβουλο λογισμικό καλό θα ήταν να ζητάτε να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένα.

Για να το κάνετε αυτό πατάτε το κουμπί του Office στην πάνω αριστερή γωνία Επιλογές >> Κέντρο Εμπιστοσύνης>> Ρυθμίσεις Κέντρου Εμπιστοσύνης και τέλος Πρόσθετα.Θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο οπότε επιλέξτε την πρώτη επιλογή Require applications Add ins to be trusted by Trusted Publisher.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain