Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Τι είναι το jusched.exe και για τι εργασία πραγματοποιεί



Σήμερα σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου θα αναφερθούμε στην διαχείριση εργασιών και στο πως μπορείτε να ελαττώσετε την μνήμη που χρησιμοποιούν τα προγράμματα σας βελτιώνοντας έτσι την απόδοση του υπολογιστή σας. Ένα προσέξετε στο πίνακα της Διαχείρισης Εργασιών θα δείτε κάπου ένα  αρχείο με το όνομα jusched.exe το οποίο «τρώει» περίπου από 100 kb μέχρι και μερικές χιλιάδες kb. Τι κάνει όμως αυτό το αρχείο;



Η περιγραφή δίπλα του είναι σαφής, είναι ο προγραμματισμός για να γίνεται ενημέρωση της java στον υπολογιστή σας. Μια διαδικασία που γίνεται μια φορά το μήνα και όμως σας τρώει καθημερινά χώρο στη μνήμη σας ενώ μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να το προγραμματίσετε να γίνεται αυτόματα χωρίς να σας τρώει μνήμη κάθε μέρα.

Για να το ρυθμίσετε ανοίξτε το Πίνακα Ελέγχου. Αν  είστε σε Windows XP ανοίξτε το Πίνακα Ελέγχου και κάντε κλικ στο εικονίδιο της Java(ένα φλιτζάνι με καφέ),αν είστε σε Windows Vista η μεταγενέστερη έκδοση πατήστε την κλασσική προβολή και βρείτε το εικονίδιο της Java και κάντε διπλό κλικ.



Θα ανοίξει το παρακάτω παράθυρο. Πατήστε την καρτέλα Update. Στο κουτάκι Check for updates automatically αποεπιλέξτε το.



Θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. Πατήστε Never Check.



Πιθανότατα θα λάβετε ένα μήνυμα με το παρακάτω παράθυρο ,εάν είστε σε περιβάλλον Vista, που θα σας ειδοποιεί για σφάλμα. Επιλέξτε This panel work correctly.



Με αυτό τον τρόπο δεν θα λαμβάνεται πλέον ενημερώσεις για την java ,πράγμα που δεν είναι και τρομερό, αλλά μπορείτε να κάνετε κάτι ακόμα όσοι θέλετε να προγραμματίσετε να γίνεται η ενημέρωση με το built in Χρονοδιάγραμμα εργασιών για να μην χάσετε τις ενημερώσεις χωρίς να χάνεται καθημερινά μνήμη.

Όσοι δεν θέλουν να λαμβάνουν ενημερώσεις της java παραλείπουν αυτό το βήμα. Πληκτρολογήστε Task Scheduler στο Search box στο μενού Έναρξη. Αν έχετε την ελληνική έκδοση δεν θα σας βγάζει τίποτα χρήσιμο. Πατήστε Αναζήτηση παντού και στο παράθυρο που θα σας ανοίξει κάτω χαμηλά κάντε διπλό κλικ στο Χρονοδιάγραμμα εργασιών.

Επιλέγετε Ενέργεια >>  Δημιουργία Βασικής Εργασίας. Θα σας ανοίξει ένας οδηγός ο οποίος θα σας ζητάει το όνομα της εργασίας, την χρονική περίοδο που θέλετε να εκτελείται (επιλέξτε μηνιαία) και πότε θέλετε να ξεκινήσει ο πρώτος έλεγχος. Στην επιλογή ενέργεια επιλέξτε έναρξη προγράμματος.



Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράψτε την παρακάτω τοποθεσία στο δίσκο σας που είναι το σύνηθες σημείο που βρίσκεται η ενημέρωση για την Java.Σε αντίθετη περίπτωση μπορείτε να κάνετε αναζήτηση για να το βρείτε.

“C:\Program Files\Java\jre1.6.0_01\bin\jucheck.exe”

Και πατήστε Τέλος. Την επόμενη φορά που θα γίνει αναβάθμιση της Java θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο που θα σας ειδοποιεί για μια καινούργια έκδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain