Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Χρησιμοποιήστε το Facebook στην δουλεία σας και όχι μόνο για διασκέδαση


Το τελευταίο καιρό έχει δημιουργηθεί μεγάλος σάλος με τις απολύσεις εργαζόμενων λόγω facebook. Ήρθε ο καιρός όμως να αποδείξετε στους εργοδότες σας ότι το Facebook μπορεί να είναι χρήσιμο και στην εργασία σας και δεν είναι μόνο χάσιμο χρόνου.


Με την καινούργια έκδοση του Office 2010 η Microsoft ενσωμάτωσε ορισμένες εφαρμογές στο Internet για την μεταφορά αρχείων αλλά και την τροποποίηση τους από πολλούς χρήστες. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να έχετε ένα λογαριασμό windows live και να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Skydrive.Πόσοι όμως χρησιμοποιούν καθημερινά το λογαριασμό του hotmail τους και πόσοι έχουν; Σε αυτό το πρόβλημα έρχεται το Facebook να μας δώσει την λύση.

Η εφαρμογή Docs σας επιτρέπει να ανταλλάσετε αρχεία με τους φίλους σας στο Facebook και όχι μόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε αποδεχτεί την εφαρμογή και να την χρησιμοποιούν και οι φίλοι σας. Μπείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook  και γράψτε στην γραμμή αναζήτησης Docs ή μπείτε στην ιστοσελίδα της εφαρμογής. Αφού πατήστε ότι αποδέχεστε την εφαρμογή και να μοιράζεστε δεδομένα μεταφέρεστε στην κεντρική σελίδα όπου μπορείτε να ξεκινήσετε την δουλεία σας.

Η εφαρμογή είναι δημιουργία της ίδιας της Microsoft. Μπορείτε να ανεβάσετε αρχεία Word, Excel και Outlook. Πατώντας Add a Doc επιλέγετε τη μορφής αρχείο θέλετε να φορτώσετε. Στην συνέχεια θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. 



Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε το έγγραφο που θέλετε να ανεβάσετε, το όνομα του εκδότη σε περίπτωση που είστε και διαχειριστές ιστοσελίδας ή μπλοκ, τα tags τα οποία θέλετε να βάλετε και αφορούν το κείμενο (μέχρι 10), ποιοι μπορούν να δουν το έγγραφο από όλους μέχρι συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες στις οποίες ανήκεται. Στο advanced options μπορείτε να επιλέξετε αν ο  αναγνώστης θα έχει δικαίωμα να κατεβάσει το έγγραφο στο δικό του υπολογιστή ή αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν Template. Στην επιλογή Editors επιλέγετε ποια άτομα έχουν την δυνατότητα να τροποποιούν το συγκεκριμένο έγγραφο και τέλος πατάτε Upload.

Όταν έχετε ανεβάσει ένα έγγραφο και θέλετε να το επεξεργαστείτε είτε είναι δικός σας είτε σας έχει δώσει το δικαίωμα ο δημιουργός του τότε πατάτε την κουμπί Edit Document. Η μπάρα που θα σας ανοίγει είναι σχεδόν ίδια με του Office οπό τε δεν θα έχετε πρόβλημα να την χρησιμοποιήσετε. Παρόλα αυτά αν έχετε το δικαίωμα να  κατεβάσετε το έγγραφο μπορείτε να πατήσετε την επιλογή Open In Word αν είναι Word για παράδειγμα.


Στα δεξιά υπάρχει μια μπάρα όπου μπορείτε να τροποποιήσετε τους αναγνώστες και όσους μπορούν να το επεξεργαστούν καθώς επίσης και να γράψετε ένα σχόλιο για να το διαβάσουν όσοι το δουν στο τοίχο σας. Στο κάτω μέρος του εγγράφου θα φαίνετε ένα Link το οποίο μπορείτε να το στείλετε σε όλους τους φίλους σας πατώντας το για να το μοιραστείτε μαζί τους.

Υπάρχουν ακόμα και μερικά έτοιμα έγγραφα που σας προτείνει η εφαρμογή όταν πατάτε Add a Doc όπως ένα βιογραφικό ,ένα διάγραμμα για τους φίλους σας ή μια γκαλερί φωτογραφιών. Μπορείτε ακόμα να κάνετε Like ένα έγγραφο.

Η εφαρμογή βρίσκετε σε δοκιμαστική έκδοση ακόμα και ενδέχεται να μην μπορεί να διαχειριστεί πολύ περίπλοκα αρχεία. Παρόλα αυτά με τα απλά δουλεύει μια χαρά. Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε πλέον να αντικρούσετε τις απόψεις των αφεντικών σας για χάσιμο χρόνου στο Facebook και να τους δείξετε πόσο χρήσιμο είναι! Καλή δουλειά λοιπόν στο Facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain