Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Εγκαταστήστε ή αναβαθμίστε το αγαπημένο σας λογισμικό πανεύκολα με το Ninite

u


Εάν θέλετε να κάνετε μια αναβάθμιση του λειτουργικού σας από Vista σε Windows 2007 για παράδειγμα ή έχετε κάνει format και πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιείτε τότε υπάρχει η λύση να το κάνετε πανεύκολα και χωρίς να ασχοληθείτε περισσότερο από ένα λεπτό. Το Ninite είναι το πρόγραμμα που σας λύνει τα χέρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία και για να κάνετε αναβάθμιση των προγραμμάτων που χρησιμοποιείτε.


Το Ninite είναι μία πολύ χρήσιμη υπηρεσία που δημιουργήθηκε από δύο προγραμματιστές στο Σαν Φραντσίσκο οι οποίοι πίστευαν ότι δεν πρέπει να χρειάζεστε πολύ χρόνο για να εγκαταστήσετε τα δωρεάν προγράμματα που χρησιμοποιείτε ή το λογισμικό ανοιχτού κώδικα που σας κάνουν την ζωή ευκολότερη. Η εφαρμογή θα σας εγκαταστήσει το πρόγραμμα που θέλετε με τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις  και χωρίς όλα τα πρόσθετα όπως γραμμές εργαλείων σαν την Ask για παράδειγμα που πετάγετε από παντού!
 


Για να το χρησιμοποιήσετε δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα στον υπολογιστή σας. Απλά μπαίνετε στην σελίδα της υπηρεσίας από εδώ και επιλέγετε τα προγράμματα που θέλετε. Ο αριθμός των προγραμμάτων που υποστηρίζονται πλέον είναι πολύ μεγάλος και δεν χωράει σε μία εικόνα. Από browsers, προγράμματα αναπαραγωγής εικόνας, προγράμματα αποσυμπίεσης αρχείων μέχρι επικοινωνίας με άλλους όπως skype και msn.

 


Αφού επιλέξετε τα προγράμματα που θέλετε πάτε στο κάτω μέρος της σελίδας και πατάτε Get Installer. Θα σας ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας ζητάει να αποθηκεύσετε το πρόγραμμα. Πατήστε αποθήκευση. Στην συνέχεια ανοίξτε το φάκελο που κατεβάσατε και πατήστε διπλό κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο που έχει μέσα όπως η παρακάτω εικόνα. Τώρα μπορείτε να πάτε να κάνετε κάτι άλλο και όταν γυρίσετε θα έχουν εγκατασταθεί όλα τα προγράμματα που θέλετε.




Θα δείτε τις συντομεύσεις των προγραμμάτων που εγκαταστήσατε στην Επιφάνεια εργασίας σας και τα προγράμματα εγκατεστημένα στο προκαθορισμένο φάκελο στον υπολογιστή σας χωρίς τα επιπλέον άχρηστα πρόσθετα όπως εργαλειοθήκες (toolbars).


Είναι εντελώς δωρεάν για τον απλό χρήστη με δυνατότητα εγκατάστασης και σε linux. Για επιχειρήσεις απαιτείτε να πληρώσετε ένα ποσό. Με αυτό το πολύ χρήσιμο πρόγραμμα ο χρόνος που γλυτώνετε είναι πάρα πολύς και αξίζει να το δοκιμάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain