Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Πώς να κάνετε download ένα video του YouTube



Έχουμε δει σε προηγούμενο άρθρο για το πώς μπορείτε να κατεβάσετε τραγούδια από το YouTube μετατρέποντας τα σε μορφή mp3.Σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα παρακάτω και θα δούμε πως μπορείτε να κατεβάσετε video με εργαλεία που κυκλοφορούν στο Internet για όλα τα γούστα.

Για όσους χρησιμοποιούν Mozilla Firefox 

Υπήρχε ένα πολύ καλό πρόγραμμα σαν προτεινόμενο αλλά με την καινούργια έκδοση του Mozilla 6.0.2 δεν υποστηρίζεται οπότε το επόμενο καλύτερο με βάση τους χρήστες είναι το  Easy YouTube Video Downloader το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε και σαν πρόγραμμα από το site της εταιρείας http://www.bestvideodownloader.com/. Θα σας ζητήσει όπως κάθε freeware πρόγραμμα να αγοράσετε την premium έκδοση απλά αποφύγετε το. Θα εγκατασταθεί ακόμα και το Yontoo Layers για να τρέξει το πρόγραμμα.

Τι ακριβώς όμως κάνει? Πλέον θα εμφανίζεται στο YouTube και μία νέα επιλογή στο κάτω μέρος του Video όπως φαίνεται παρακάτω με τίτλο Download As και θα σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε σε τι μορφή το θέλετε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε FLV,MP4 και MP3 για τραγούδια. 



Στην συνέχεια (ίσως πάρει λίγο χρόνο) θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο για να επιλέξτε αν θέλετε να το ανοίξετε το video ή να το αποθηκεύσετε.


Ακόμα καλύτερο όμως πρόσθετο είναι το Video DownloadHelper 4.9.5. Αφού το εγκαταστήσετε (σε όλα τα πρόσθετα απαιτείται η επανεκκίνηση του browser για να εγκατασταθούν ). θα σας εμφανιστεί ένα εικονίδιο με στην πάνω αριστερή γωνία δίπλα στο url σαν μπάλες ενωμένες οι οποίες όταν είναι σε site με video που μπορούν να επεξεργαστούν αλλά και ήχοι ή photo galleries θα αποκτά χρώμα και θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Σε αδιάφορα site θα μένει άχρωμο.  

Οι επιλογές που σας δίνει είναι πάρα πολλές από κατέβασμα,  γρήγορο κατέβασμα, μέχρι να επιλέξετε μορφή που θέλετε ανάμεσα σε μια πολύ μεγάλη ποικιλία μορφών συμπεριλαμβανομένου και 3GP(μορφή για κινητά τηλέφωνα) να το κάνετε social share αλλά και να το στείλετε σε κινητό.



Για όσους δεν χρησιμοποιούν Firefox

Υπάρχει μια πληθώρα προγραμμάτων όπως τα Orbit Downloader, VDownloader and VideoSlurp για Windowς αλλά και το Free YouTube Downloader για Mac. ¨όλα είναι freeware που σημαίνει πολύ προσοχή στην εγκατάσταση για να μην σας εγκαταστήσουν γραμμές εργαλείων τύπου Ask και τα συναφή. Μην πατάτε Next συνέχεια αλλά διαβάζετε τι σας ζητάει.

Εμείς κατεβάσαμε και δοκιμάσαμε το Vdownloader ένα από τα καλύτερα στο είδος του, και αφού αποφύγαμε τις παγίδες με τα πρόσθετα προγράμματα και το εγκαταστήσαμε.

Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει πατάτε το κουμπί Search και γράφετε την λέξη που θέλετε να βρείτε σχετικά video.Μετά από μία σύντομη αναζήτηση θα σας εμφανίσει τα αποτελέσματα. Μπορείτε να κατεβάσετε αλλά και να αναπαράγετε τα video μέσα από το πρόγραμμα. Για να τα αναπαράγετε ενδέχεται  λόγω δικαιωμάτων να μην  σας αφήσουν ειδικά όσα είναι στο Youtube.



Μπορείτε να επιλέξετε την μορφή εξαγωγής Output format (με την επιλογή Advanced έχετε πάρα πολλές επιλογές) και μπορείτε να κατεβάζετε ταυτόχρονα πολλά video μαζί σαν torrent downloader.

Για το τέλος αφήνω τις εφαρμογές στο browser που δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα εγκατάσταση όπως το http://saveyoutube.com/ στο οποίο επικολλάται το url που θέλετε (εδώ μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο το προηγούμενο άρθρο σχετικά με τοYouTube για να τροποποιήσετε το url σας όπως θέλετε) και πατάτε Download. Την πρώτη φορά θα σας εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας προειδοποιεί  για ενδεχόμενο κίνδυνο. Πατήστε Run και ξεκινά το κατέβασμα.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain