Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Πώς να μετατρέψετε την τηλεόραση σας σε Smart TV με το kylo browser



Όσοι παρακολούθησαν τις εξελίξεις στην IFA (την έκθεση νέων τεχνολογιών το Σεπτέμβριο) θα είδαν την τάση στις νέες τηλεοράσεις να έχουν δυνατότητες σύνδεσης στο Ιντερνετ και περιήγησης σε αυτό μέσα από την οθόνη της τηλεόρασης τους. Είναι οι λεγόμενες Smart TV οι οποίες όμως στην παρούσα φάση είναι πανάκριβες. Για αυτό είμαστε όμως εμείς εδώ. Θα δούμε πως με την βοήθεια του υπολογιστή σας θα μετατρέψετε την τηλεόραση σας σε Smart TV.

Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι  ένας καινούριος browser αποκλειστικά για χρήση σε τηλεόραση τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ ,νακάνετε την σύνδεση του υπολογιστή σας με την οθόνη της τηλεόρασης σας όπως έχουμε δει σε προηγούμενο άρθρο και για μεγαλύτερη εξομοίωση ένα ασύρματο ποντίκι για χρήση από απόσταση. Και το κανονικό μας κάνει απλά θα πρέπει να είστε δίπλα στον υπολογιστή για να κάνετε αλλαγές. Η δημιουργός εταιρεία προτείνει το γυροσκοπικό ποντίκι Loop το οποίο κοστίζει 99 δολάρια στο εξωτερικό αλλά και με ένα ασύρματο που μπορείτε να βρείτε από 10 ευρώ μπορείτε να κάνετε την δουλεία σας.

Ο οδηγός σύνδεσης σε HDTV είναι πολύ αναλυτικός. Μια διευκρίνιση μόνο σχετικά με το HDMI ‘όσον αφορά τον ήχο. Το καλώδιο HDMI μπορεί να μεταφέρει ήχο αλλά ένα συνδέσετε έναν προσαρμογέα DVI για να έχετε έξοδο HDMI από τον υπολογιστή σας τότε χρειάζεστε διαφορετικό καλώδιο για τον ήχο. Επίσης δεν υποστηρίζουν όλες οι τηλεοράσεις την μεταφορά ήχου μέσω HDMI.Διαβάστε τις οδηγίες της τηλεόρασης σας για να βεβαιωθείτε.

Οι υπόλοιπες συνδεσμολογίες για να συνδέσετε τον ήχο είναι Optical (TOSLINK) που χρησιμοποιούν το S/PDIF πρότυπο και χρησιμοποιούνται κυρίως στα MAC αλλά όχι μόνο και μπορείτε να συνδέσετε απευθείας τα ηχεία σας( έχουν μια έξοδο τέτοιου τύπου συνήθως) με την τηλεόραση σας.

Τα καλώδια Coax Digital τα οποία ακολουθούν και αυτά το παραπάνω πρότυπο S/PDIF αλλά και τα παραδοσιακά καλώδια Stereo τα οποία είναι πολύχρωμα τα οποία όμως μεταφέρουν αναλογικό ήχο από τον υπολογιστή σας σε αντίθεση με τα προηγούμενα που μεταφέρουν ψηφιακό. Παρακάτω είναι μία εικόνα με τις συνδεσμολογίες και σε τι θύρα αντιστοιχεί το καθένα στο PC σας. Δείτε τις ανάγκες σας και αγοράστε το κατάλληλο καλώδιο με τιμές να ποικίλουν και να ξεκινάνε για τα HDMI από τα 4 ευρώ.



Αφού έχετε κάνει όλες τις συνδέσεις και εγκαταστήσετε το kylo τότε θα σας ζητήσει να έχετε ρύθμιση τουλάχιστον 1280 x 720. Ανοίγετε τον browser και ορίστε…. θα αντικρίσετε την παρακάτω οθόνη.

Μοιάζει με έναν κανονικό browser αλλά με πολύ μεγαλύτερα κουμπιά για χρήση από απόσταση. Η μπάρα πλοήγησης βρίσκεται χαμηλά ενώ στην αρχική σελίδα θα δείτε τα πιο διάσημα site όπως το youtube το Last.fm το CNN και το IMDB αλλά και κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Twitter



Στο πάνω μέρος υπάρχουν οι κατηγορίες TV, Νέα, Μουσική και Ταινίες. Όπως σε κάθε browser υπάρχουν τα απαραίτητα κουμπιά για μετάβαση μπρός και πίσω αλλά και για την προσθήκη ως σελιδοδείκτη. Από την επιλογή More Options κάτω δεξιά μπορούμε να τυπώσουμε μια σελίδα ή να δούμε τι αρχεία κατεβάζουμε. Από την επιλογή About μπορείτε να δείτε την έκδοση του προγράμματος και επίσης να βγείτε από το πρόγραμμα.



Ακόμα από την καρτέλα Main μπορείτε να επιλέξετε ποια μηχανή αναζήτησης θα χρησιμοποιείται να ορίσετε αρχική οθόνη όποια θέλετε. Από την καρτέλα Control μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να εμφανίζεται η γραμμή αναζήτησης όταν δεν την έχετε επιλεγμένη. Από την καρτέλα Compatibility μπορούμε να απενεργοποιήσουμε την JavaScript. και να επιλέξουμε σαν τη θέλουμε να συμπεριφέρεται το πρόγραμμα για παράδειγμα Firefox ή Explorer. Τέλος από την καρτέλα Screens αν έχουμε συνδέσει παραπάνω από 2 οθόνες στον υπολογιστή μας μπορούμε να επιλέξουμε που θέλουμε να εμφανίζετε το browser.



Για να επισκεφθούμε μια σελίδα δεν έχουμε παρά να πατήσουμε πάνω στην μπάρα πλοήγησης και θα εμφανιστεί ένα πληκτρολόγιο (οπότε δεν χρειάζεστε το δικό σας) και πληκτρολογείτε την διεύθυνση ή μια λέξη κλειδί  και θα εμφανιστούν αποτελέσματα ανάλογα με την μηχανή αναζήτησης που έχετε επιλέξει πατώντας την από την δεξιά στήλη.



Καθίστε στο καναπέ σας απέναντι από την τηλεόραση πάρτε το τηλεκοντρόλ-ποντίκι σας και μπείτε στη νέα διάσταση της τηλεόρασης από σήμερα χωρίς να ξοδέψετε υπέρογκα ποσά. Καλή Διασκέδαση και καλό σερφαρισμα στην TV σας!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain