Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Πώς να κάνετε την γραμμή εργασιών (taskbar) του Windows 7 να δουλεύουν σαν τα Vista ή τα XP



Θα μου πείτε για ποιο λόγο να το κάνω αυτό? Εάν σας την δίνει η καινούργια λειτουργία  της γραμμής εργασιών, που όταν ανοίγεται πολλά παράθυρα της ιδίας εφαρμογής τα εμφανίζει το ένα πάνω στο άλλο και όχι ξεχωριστά για να μπορείτε να τα επιλέξετε από την γραμμή εργασιών, τότε σας έχω δώσει την απάντηση.


Ο λόγος για την αλλαγή αυτή της Microsoft είναι για εξοικονόμηση μνήμης αλλά δεν είναι και ότι πιο πρακτικό για χρήστες που κάνουν πολλές δουλειές ταυτόχρονα. Για να το κάνετε αυτό κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι σας στην γραμμή εργασιών και επιλέξτε Ιδιότητες.



Στο παράθυρο που θα σας ανοίξει επιλέξτε την καρτέλα Γραμμή εργασιών και στην επιλογή Κουμπιά Γραμμής εργασιών ανοίξτε το πτυσσόμενο μενού και επιλέξτε «Να μην γίνεται ποτέ συνδυασμός»  γραμμή εργασιών θα δείχνει κάπως έτσι.

Για να μην πιάνουν τόσο χώρο μπορείτε να επιλέξτε τα μικρά εικονίδια από το  παράθυρο Ιδιότητες της γραμμής εργασιών. Εάν θέλετε να γυρίσετε εξολοκλήρου στην παλιά γραμμή εργασιών μας απομένει να ξεκαρφιτσώσουμε τα προγράμματα που εμφανίζονται. Πατάτε δεξί κλικ πάνω στο πρόγραμμα και μετά ξεκαρφίτσωμα του προγράμματος από την γραμμή εργασιών.



Για όσους θέλουν να το παρατραβήξουν και να γυρίσουν πίσω το χρόνο τουλάχιστον στο PC τους τότε δεν έχουν παρά να πατήσουν δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας να επιλέξουν Εξατομίκευση και να επιλέξουν Κλασσικά Windows.




AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain