Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Χρησιμοποιήστε το Sopcast για να δείτε ζωντανά τηλεόραση


Όπως έχουμε δει σε προηγούμενο άρθρο  ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα του Ιντερνέτ στη ζωή μας είναι να παρακολουθείς τηλεόραση δωρεάν. Πάρα πολλά κανάλια από πολλές χώρες  είναι διαθέσιμα στο Ιντερνέτ και περιμένουν να τα παρακολουθήσουμε. Ένα από τα προγράμματα που μας βοηθά σε αυτό και είναι πολύ διαδεδομένο είναι το Sopcast . Παρακάτω θα  σας το παρουσιάσουμε.

Αυτό που το κάνει τόσο διαδεδομένο είναι οι πολύ υψηλές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων (bitrate) και ότι προβάλλονται από αυτό μεγάλα καλωδιακά κανάλια όπως το StarSports, ESPN, CCTV5, SHTV, Guandong,  και το 3TV1.

Καταρχήν κατεβάστε το πρόγραμμα στην καινούργια του έκδοση 3.3.2 για Windows από εδώ. Είναι ένα συμπιεσμένο αρχείο αποσυμπιέστε το και εγκαταστήστε το αφού κλείσετε όλους τους browsers (Mozilla Firefox,Internet Explorer) που έχετε ανοικτούς.

Ανοίξτε το πρόγραμμα. Μπορείτε να μπείτε ως ανώνυμος χρήστης ή να κάνετε εγγραφή και να μπείτε με το κωδικό και το username σας. Τα περισσότερα κανάλια πάντως για να τα παρακολουθήσετε δεν χρειάζεται να κάνετε εγγραφή και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ως ανώνυμος.


Στην αρχική οθόνη επιλέξτε την καρτέλα Live κανάλια. Θα σας εμφανίσει τα κανάλια χωρισμένα σε κατηγορίες news,entertainment και άλλες. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης των καναλιών πατώντας το κουμπί με το βέλος προς τα κάτω όπου υπάρχουν επιλογές να εμφανίζονται τα κανάλια ανά περιοχές και γλώσσα μεταξύ άλλων.



Στα αριστερά κάθε καναλιού υπάρχει μια μπλε μπάρα η οποία δείχνει την ποιότητα του σήματος του συγκεκριμένου καναλιού καθώς και πληροφορίες σχετικά με το κανάλι.



Στα δεξιά του Sopcast θα εμφανιστεί ένα παράθυρο σαν του Media Player όπου θα προβάλετε το κανάλι σας. Συνήθως πριν ξεκινήσει να προβάλετε θα εμφανιστεί μια διαφήμιση. Τα περισσότερα κουμπιά είναι γνωστά αλλά υπάρχει και ένα κουμπί που σας επιτρέπει να προβάλετε το κανάλι σε άλλο πρόγραμμα όπως το Media Player (external player).


Για να χρησιμοποιήσετε το Sopcast με το myP2P.eu υπάρχουν δύο τρόποι

1. Πατήστε το link από το κανάλι που θέλετε στις προγραμματισμένες μεταδόσεις και θα σας ανοίξει μια νέα καρτέλα στο browser σας μαζί με το Sopcast και το κανάλι.

2. Πηγαίνετε στις προγραμματισμένες μεταδόσεις.Πατήστε δεξί κλικ στην λέξη Play. Επιλέξτε την αντιγραφή τοποθεσίας δεσμού.Ανοίξτε το Sopcast και στην γραμμή που λέει διεύθυνση πατήστε δεξί κλικ και πατήστε επικόλληση.Πατήστε το βελάκι για να κάνει την αναζήτηση και να βρει το κανάλι που θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain