Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Πώς να δείτε τηλεόραση ζωντανά μέσα από τον υπολογιστή σας



Αφού έχετε συνδέσει την τηλεόραση σας με το PC σας ,όπως έχουμε πει σε προηγούμενο άρθρο Πώς να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση (HDTV) σαν οθόνη για το PC σας, είστε έτοιμοι πλέον να προχωρήσετε στο επόμενο,να δείτε τηλεόραση ζωντανά και κυρίως κανάλια που δεν μπορείτε αν δεν έχετε δορυφορική κεραία για παράδειγμα.Σημαντικά ματς στο εξωτερικό για παράδειγμα ,μπορείτε να τα δείτε από άλλα κανάλια και όχι απαραίτητα συνδρομητικά με τη βοήθεια του υπολογιστή σας.



Η διαδικασία μετάδοσης δεδομένων εικόνας και ήχου ζωντανά ονομάζεται live streaming (ζωντανή ροή).Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα μεταφοράς και από τα οποία εξαρτάται  η ποιότητα και η ταχύτητα της εικόνας που θα έχετε.To πιο διαδεδομένα είναι το Unicast και η βελτίωση του το Multicast όπου ο υπολογιστής μας συνδέεται και παίρνει εικόνα από ένα απομακρυσμένο server.Το πρωτόκολλο αυτό δεν λειτουργεί καλά όμως όταν μπαίνουν πολλά άτομα μαζί στον ίδιο server με αποτέλεσμα να κολλάει η εικόνα. Οπότε στρεφόμαστε στο πρωτόκολλο peer to peer (P2P) όπου δεν παίρνουμε εικόνα μόνο από ένα server αλλά όλοι  οι υπολογιστές μεταξύ τους που έχουν εικόνα ανταλλάσουν δεδομένα και δεν δημιουργείτε πρόβλημα όταν πολλά άτομα παρακολουθούν το ίδιο κανάλι.

Το καλύτερο site κατά τη γνώμη μου όπου μπορείτε να δείτε κανάλια με αυτό το πρωτόκολλο και χρησιμοποιώ προσωπικά είναι το myP2P  http://www.myp2p.eu/. Μπορείτε να επιλέγετε τι είδους κανάλια θέλετε να δείτε και έχει ειδική κατηγορία για αθλητικά στην οποία επιλέγεται το άθλημα που θέλετε να παρακολουθήσετε και σας λέει το πρόγραμμα που υπάρχει για την σημερινή  μέρα. Πατώντας στην οθόνη που βρίσκεται στα αριστερά του αθλητικού γεγονότος που θέλετε να παρακολουθήσετε σας μεταφέρει σε άλλο παράθυρο και από εκεί επιλέγεται με ποιο κανάλι θα συνδεθείτε. Εκεί  αναγράφεται το όνομα του καναλιού, το λογισμικό με το οποίο μπορείτε να το δείτε, το bit rate( ο ρυθμός μεταφοράς  των δεδομένων ) και με αστεράκια η ισχύς του σήματος.



Με μια σύντομη ματιά παρατηρείται ότι τα πιο διαδεδομένα λογισμικά με τα οποία μπορείτε να δείτε τηλεόραση είναι το Sopcast  και το “Other”.To other αναφέρεται κυρίως στο Adobe flash player το οποίο οι πιο πολλοί έχουμε ήδη εγκατεστημένο και μπορείτε να δείτε βιντεο από το you-tube. Σε περίπτωση που δεν το έχετε μπείτε στο παρακάτω link http://get.adobe.com/flashplayer/otherversions/  βάλτε το λειτουργικό σας  και κατεβάστε την ανάλογη έκδοση. Το Sopcast είναι κάπως περίπλοκο πρόγραμμα με το οποίο θα ασχοληθώ σε άλλο άρθρο μιας και αξίζει.

Ένα μικρό κολπάκι για να βελτιώσετε την ταχύτητα λήψης και μετάδοσης δεδομένων είναι να κατεβάσετε το παρακάτω πρόγραμμα το οποίο ανεβάζει τον αριθμό των ανοιχτών συνδέσεων που έχετε ταυτόχρονα ανοιχτές. Πρόβλημα που ενδέχεται να μην έχετε στα Windows 7 ή στα Vista με το Service Pack 2 εγκατεστημένο.

 


 
Αφού το κατεβάσετε εγκαταστήστε το και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί όταν το ανοίξετε θα σας πει το όριο των ανοιχτών συνδέσεων που υπάρχει τώρα στον υπολογιστή σας αλλάξτε το και κάντε το 100 στο κουτάκι κάτω από το New limit και τέλος πατήστε το κουμπί “add to tcpip.sys.

Είστε έτοιμοι τώρα ! Καλή παρακολούθηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain