Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πώς να χρησιμοποιήσετε το controller του PS3 στον υπολογιστή σας σαν joystick.



Εάν βρίσκεται δύσκολο να παίζεται παιχνίδια στον υπολογιστή σας με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο και έχετε playstation 3 τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να μην χρειαστεί να αγοράσετε ειδικά μοχλό για τον υπολογιστής σας.Με την βοήθεια ενός προγράμματος θα μετατρέψουμε το controller του PS3 σε μοχλό για τον υπολογιστή σας.

Για αρχή πηγαίνετε στο παρακάτω site MotionInJoy website  από όπου κατεβάζετε τους απαιτούμενους drivers ανάλογα με το λογισμικό που έχετε και την έκδοση του 32 bit ή 64 bit. Εάν έχετε αμφιβολία για το σύστημα σας τότε πάτε Start -> Control Panel –> System για να σιγουρευτείτε.

Μόλις το κατεβάσετε το συμπιεσμένο αρχείο αποσυμπιέστε το και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο που περιέχει (.exe) για να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα.

Εισάγετε το μοχλό του PS3 στον υπολογιστή σας  και τότε θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο (στα Windows 7 τουλάχιστον) όπου θα σας ενημερώνει ότι εγκαθίστανται οδηγοί για το μοχλό του PS3.Σε αυτή τη φάση έχουν αναγνωρίσει την συσκευή τα Windows αλλά δεν έχουν ρυθμιστεί τα κουμπιά και δεν θα αναγνωρίζει την κίνηση στο μοχλό.



Ανοίξτε το πρόγραμμα. Πατώντας την επιλογή γλώσσα μπορείτε να αλλάξετε και γλώσσα  στα Ελληνικά Greek. Πατήστε την διαχείριση Συσκευών και στην συνέχεια το κουμπί Load.



Θα σας εμφανιστεί μήνυμα που θα σας λέει ότι οι οδηγοί που θέλετε να εγκατασταθούν δεν είναι ασφαλείς. Μην φοβάστε οι οδηγοί του Motionjoy είναι ασφαλείς.



Περιμένετε μέχρι να εγκατασταθούν και να εμφανιστεί στο κείμενο στο παράθυρο που βρίσκεστε το μήνυμα “SUCCESS: Install Completed”.



Στην συνέχεια πατήστε την καρτέλα Γρήγορα ξεκίνημα. Πρέπει να εμφανίζεται ο μοχλός σας πατώντας το βελάκι κάτω από την επιλογή Συνδεδεμένο χειριστήριο. Επίσης πατήστε το κουμπί δοκιμή δόνησης για να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν όλα σωστά.

Καλό θα ήταν επίσης να πάτε στις συσκευές του υπολογιστή σας Start Menu → Devices and Printers (Συσκευές και εκτυπωτές) και να βρείτε το controller HID-compliant game controller και να πατήσετε δεξί κλικ. Επιλέξτε Ρυθμίσεις ελεγκτή παιχνιδιών καις το παράθυρο που θα σας ανοίξει πατήστε Ιδιότητες για να ρυθμίσετε το χειριστήριο σας.


Όσοι διαθέτουν και Bluetooth στον υπολογιστή τους το Motionjoy σας δίνει την δυνατότητα να μετατρέψετε το χειριστήριο σας σε ασύρματο. Επιλέγεται Σύνδεση Bluetooth και αφού επιλέξετε τον προσαρμογέα Bluetooth και το χειριστήριο πατήστε Pair Now. Στην συνέχεια αποσυνδέστε το χειριστήριο από την θύρα usb και μεταβείτε στην οθόνη γρήγορο ξεκίνημα. Πατήστε Δοκιμή Δόνησης για να ελέγξετε την σύνδεση.

Από αυτό το σημείο κα μετά είστε έτοιμοι για παιχνίδι! Με την σύνδεση του υπολογιστή σας με την τηλεόραση σας το παιχνίδι μπορεί αν γίνει πολύ πιο διασκεδαστικό από ότι περιμένατε και ανάλογο και με του PS3 αν διαθέτετε γρήγορο μηχάνημα.Καλή διασκέδαση λοιπόν!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain