Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Πώς να κρύψετε το live feed ticker στο facebook και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του σε “Best Facebook”



Πολλά έχουν γραφτεί και γράφονται για την προστασία της ιδιωτικότητας του Facebook και τις νέες λειτουργίες που προστέθηκαν όπως το Live feed ticker που σε ενημερώνει τι κάνει ο κάθε φίλος σου κάθε στιγμή. Αν έχεις κουραστεί  από αυτά τότε θα σου δείξουμε πώς να απενεργοποιήσεις αυτές τις λειτουργίες.

Καταρχήν θα πρέπει να χρησιμοποιείται Chrome ή Firefox καθώς οι εφαρμογές που θα ασχοληθούμε είναι πρόσθετα πάνω σε αυτούς τους browser.Για όσους δεν ξέρουν  να προσθέτουν πρόσθετα ειδικά στο Chrome ο οποίος θέλει μια διαδικασία όχι και πολύ απλή διαβάστε ένα προηγούμενο άρθρο.

Για τους χρήστες του Mozilla Firefox θα πρέπει στην αρχή να προσθέσετε το stylish και αφού κάνετε επανεκκίνηση των Firefox  μετά την εγκατάσταση του προσθέστε και το Facebook Ticker Remover επιλέγοντας Install with Stylish. Από εδώ και πέρα δεν θα εμφανίζεται το ενοχλητικό παράθυρο στα δεξιά της σελίδας σας στο Facebook. Σε περίπτωση που το μετανιώσετε θα εμφανίζεται στο κάτω αριστερό άκρο του Firefox σας ,και αφού έχετε ενεργοποιημένη την εργαλειοθήκη πρόσθετου, ένα “S”. Πατώντας μία φορά αριστερό κλικ πάνω του θα εμφανιστεί το μενού του stylish και επιλέξτε Facebook-Ticker Remover.



Για τους χρήστες του chrome τα πράγματα είναι ακόμα πιο απλά. Δεν έχετε παρά να κατεβάσετε το Facebook News Ticker Removal.  Ένα άλλο πρόσθετο είναι το Unannoying Facebook το οποίο εκτός από το news ticker σταματάει και την λειτουργία της πτυσσόμενης μπάρας.  Για να τα απενεργοποιήσετε δεν έχετε παρά να επιλέξετε το γαλλικό κλειδί πάνω δεξιά Εργαλεία και μετά Επεκτάσεις. Από εκεί το επιλέγετε και πατάτε απενεργοποίηση.

Για όσους θέλουν μία καλύτερη εμπειρία στο Facebook αλλά χρησιμοποιούν Chrome, Firefox, Safari και Opera υπάρχει η εφαρμογή “Better Facebook”. Αναζητήστε την στα πρόσθετα ανάλογα με τον browser που χρησιμοποιείτε. Την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το Facebook και θα σας εμφανιστεί ο οδηγός ρυθμίσεων.



Μπορείτε να αλλάξετε πολλές παραμέτρους ανάλογα με το τι θέλετε και τις ανάγκες σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε καρτέλες ανάλογα με τα applications που χρησιμοποιείται ,πως θέλετε να εμφανίζονται τα άτομα με τα οποία μπορείτε να κάνετε chat ,αλλά και να αλλάξετε το θέμα του Facebook(αν και δεν το συνιστώ γιατί μπορεί να εμφανίζονται περίεργα μετά).


Καλό θα ήταν για αρχή να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.Κάπως έτσι θα εμφανίζεται πλέον το προφίλ σας.


Επιλέξτε την επιλογή Options από πάνω δεξιά και θα σας ανοίξει το παρακάτω παράθυρο. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε τις ρυθμίσεις που θέλετε μία μια και προσεκτικά διαβάζοντας και μια περιγραφή της.



 Για να αποκρύψετε και το live feed ticker από πάνω δεξιά με την χρήση του best facebook δεν έχετε παρά να επιλέξετε Advanced Options Mode από το πάνω μέρος του παραθύρου των επιλογών και μετά να πατήσετε την επιλογή CSS.Στο χώρο που σας εμφανίζεται επικολλήστε το παρακάτω κώδικα 

/* Hide Facebook live ticker */
 .ticker_stream { display:none !important; }

Σώστε το και κάντε επαναφόρτωση την σελίδα και θα δείτε τις αλλαγές.Σε περίπτωση που θέλετε να το απεγκαταστήσετε από το Mozilla (για Chrome περιγράψαμε πιο πάνω πως γίνεται η απεγκατάσταση) επιλέγεται από την εργαλειοθήκη Μενού Εργαλεία >> Πρόσθετα και στο παράθυρο που θα σας εμφανίσει επιλέξτε το και πατήστε Απεγκατάσταση.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain