Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πως να εξοικονομείτε ενέργεια κλείνοντας το PC ή κάποια προγράμματα

Οι επιλογές διαχείρισης ενέργειας σε καινούρια μηχανήματα υπολογιστών και λειτουργικά συστήματα,  όπως τα Windows 7, είναι ένας ωραίος τρόπος να εξοικονομούμε κάποια χρήματα από τους λογαριασμούς ρεύματος. Τις περισσότερες φορές βέβαια, αφήνουμε ανοιχτούς τους υπολογιστές μας όλη μέρα, κάθε μέρα (24/7). Ωστόσο, γιατί δε σκεφτόμαστε να κλείσουμε κάποια συγκεκριμένη στιγμή τον υπολογιστή μας? Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα λογισμικά που κάνουν αυτόματα shutdown, επανεκκινούν ή αποσυνδέονται οποιαδήποτε σχεδιασμένη στιγμή, όπως για παράδειγμα το Chameleon Shutdown και το TaskmgrPro Shutdown Scheduler. Το PowerSave Lite είναι μία ακόμη νέα εφαρμογή η οποία με απλό τρόπο σχεδιάζει να κλείσει, να επανεκκινήσει ή να αποσυνδέσει τον υπολογιστή σας. 

Κάνοντας δεξί κλικ στο εικονίδιο με τις ειδοποιήσεις της εφαρμογής εμφανίζονται οι συνήθεις επιλογές διαχείρισης ενέργειας, όπως Monitor off, Lock, Hibernate, Standby, Shutdown, Reboot, Logoff κλπ. 
Κάνοντας κλικ στο Restore για να ανοίξει ο πίνακας επιλογών της εφαρμογής, βλέπουμε κάποια tabs, το κάθε ένα από τα οποία έχει τις δικές του προσφερόμενες επιλογές. Για παράδειγμα, από το tab Schedule μπορούμε να σχεδιάσουμε το κλείσιμο του υπολογιστή μας κάποια μελλοντική στιγμή, ή για παράδειγμα κάθε Παρασκευή. 
Μπορούμε να χρησιμοποιούμε το tab Timer για να ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά. Τώρα υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε θα επιλέξουμε το Perform action in και θα συμπληρώσουμε ακριβώς σε πόσες ώρες και λεπτά είτε θα επιλέξουμε το Perform action at και θα συμπληρώσουμε ακριβώς τη στιγμή που θέλουμε. 
Πέρα από το κλείσιμο ή την επανεκκίνηση του υπολογιστή, η εφαρμογή μπορεί να κάνει το αντίστοιχο και σε κάποιο συγκεκριμένο μόνο πρόγραμμα ή εφαρμογή. Αυτή η επιλογή μπορεί να είναι αρκετά χρήσιμη για πολλούς από εμάς, για παράδειγμα όταν θέλουμε τα torrents μας να σταματάνε κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Και ακόμα πιο χρήσιμη αν μπορεί αυτό να εφαρμοστεί σε περισσότερες από μία εφαρμογές. 
Το PowerSave Lite είναι μία εφαρμογή συμβατή με Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8  (σε 32bit και σε 64bit).
Μπορείτε να το κατεβάσετε και να το δοκιμάσετε από εδώ

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain