Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Δωρεάν και χρηστικά site, web apps και add ons Νο 26


Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε και σήμερα πολλά και ενδιαφέροντα site και εργαλεία για να κάνετε την ζώ ησας πιο έυκολη με την βοήθεια του Ιντερνέτ



Vimessa: Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με ένα φίλο μέσω sms μπορεί να μην σας φτάνουν οι χαρακτήρες για να πείτε αυτό που θέλετε. Μία λύση είναι να επικοινωνήσετε μέσω video μηνύματος κάτι όμως που δεν είναι τόσο εύκολο όταν έχετε iphone και θέλετε να επικοινωνήσετε με άλλου λογισμικού κινητά. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και έχει μέγεθος 7 mb. Είναι συμβατή με όλες τις συσκευές που τρέχουν iOS 4.0 ή μεγαλύτερο. Δεν έχετε παρά να γράψετε το μήνυμα σας με την κάμερα σας και να το στείλετε στο φίλο σας ανεξάρτητα από το λογισμικό που έχει. Εάν έχουν απλό κινητό θα λάβουν ένα μήνυμα με ένα url. Όσοι έχουν την εφαρμογή μπορούν να απαντήσουν επίσης με μήνυμα.




Kraken: Θέλετε να μειώσετε το μέγεθος μιας εικόνας ώστε να μπορείτε να την στείλετε μέσω mail ή θέλετε να εξοικονομήσετε χώρο. Αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα υπόλοιπα παρόμοια εργαλεία είναι η λειτουργία drag n drop για την επιλογή της εικόνας που θέλετε. Αφού επιλέξετε την εικόνα στην συνέχεια έχετε δύο επιλογές Advanced και Extreme. Η πρώτη επιλογή είναι για γρήγορες και αποτελεσματικές μετατροπές στις εικόνες ενώ η επιλογή Extreme είναι πιο χρονοβόρα και μειώνει το μέγεθος της εικόνας κατά μεγαλύτερο ποσοστό.



 Image Comparer:Δεν συνηθίζουμε να προτείνουμε trial προγράμματα αλλά το συγκεκριμένο κάνει κάτι μοναδικό και πολύ χρήσιμο.¨Εχετε γεμίσει τον υπολογιστή σας με εικόνες που θέλετε αλλά μερικές τις έχετε 2 και 3 φορές και θέλετε να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα. Αντί να ψάχνετε μία μία τα αρχεία και τους φακέλους σας δοκιμάστε το Image Comparer. Η εφαρμογή λειτουργεί μόνο σε Windows.Αφού επιλέξετε την εικόνα που θέλετε θα σας βρει όλες τις παρόμοιες εικόνες και θα σας εμφανίσει το ποσοστό ομοιότητας. Θα εμφανίσει ακόμα την εικόνα σε thumbnail όπως και όσες τις μοιάζουν ώστε να μπορείτε να κάνετε και εσείς την σύγκριση. Μπορείτε να σβήσετε όσες θέλετε ταυτόχρονα επιλέγοντας τες. Το πρόγραμμα κανονικά κοστίζει περίπου 35 $ αλλά υπάρχει δωρεάν δοκιμαστική έκδοση για 30 μέρες.

ComputerScience101: Θέλετε να παρακολουθήσετε μαθήματα σχετικά με υπολογιστές αλλά δεν έχετε λεφτά? ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσεων σας σχετικά με υπολογιστές μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα από το καθηγητή  Nick Parlante ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Stanford εδώ και 20 χρόνια. Όλο το μάθημα γίνεται στο browser σας οπότε δεν χρειάζεστε να κατεβάσετε κάτι στον υπολογιστή σας. Υπάρχουν μαθήματα σχετικά με το λογισμικό,το hardware και το προγραμματισμό. Από εσάς μένει μόνο να έχετε όρεξη για διάβασμα.


ExpertFlye: Εάν περνάτε πολλές ώρες στα αεροπλάνα και στις μετακινήσεις και θέλετε να βρίσκεται πάντα τις φθηνότερες θέσεις τότε με το expert Alert μπορείτε να κάνετε ειδοποιήσεις σχετικά με φθνήες διαθέσιμες θέσεις.Δεν μπορείτε να αγοράσετε θέσεις μέσω του site απλά παίρνετε ενημέρωση για τις θέσεις που σας ενδιαφέρουν. Υπάρχει η δωρεάν έκδοση αλλά και επί πληρωμή η οποία κοστίζει 4,99$ το μήνα μέχρι και 9,99$ για παραπάνω επιλογές όπως να μαθαίνετα τις μεταβολές στους φόρους  και άλλες επιλογές. Καλές πτήσεις!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain