Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Microsoft Τερματίζει το Windows Live Messenger: Τι σημαίνει αυτό για εσάς




Το Windows Live Messenger - πρώην MSN Messenger - πρόκειται να κλείσει στις 15 Μαρτίου, 2013. Η Microsoft πρότεινε την αντικατάστασή του με το Skype και όσοι έχουν Windows Live ID (τώρα γνωστό ως Microsoft λογαριασμούς)  μεταναστεύουν στο Skype.

Αν είστε ένας χρήστης του Windows Live Messenger , οι καιροί αλλάζουν. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Skype για συνομιλία - μιας και παλιές εκδόσεις του Windows Live Messenger δεν θα λειτουργούν πλέον.


Στις 15 Μαρτίου, δεν θα είστε πλέον σε θέση να συνδεθείτε στο Messenger χρησιμοποιώντας την Windows Live Messenger desktop εφαρμογή. Εάν επιχειρήσετε να συνδεθείτε, θα σας ζητηθεί να κάνετε λήψη του Skype και να απεγκαταστήσετε το Messenger από τον υπολογιστή σας.

Εάν χρησιμοποιείτε κάποια άλλη εφαρμογή για να κάνει chat στο Windows Live Messenger - όπως Pidgin ή Trillian - αυτές οι εφαρμογές κατά πάσα πιθανότητα θα πάψει να λειτουργεί τόσο καλά. Ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή όσο η αλλαγή στο να χρησιμοποιήσετε το Skype αντί του Windows Live Messenger. Το Skype plug-in για το Pidgin επιτρέπει μόνο σε σας  να συνομιλήσετε με τους φίλους σας στο Skype, ενώ το Skype είναι ήδη ανοικτό και τρέχει στο παρασκήνιο.  Η Skype υποστήριξη του Trillian είναι λίγο πιο ολοκληρωμένη, αλλά χρειάζεται ακόμη να έχει εγκατασταθεί το Skype και δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή, λόγω των αλλαγών στο πρωτόκολλο Skype.

Εάν θέλετε να συνομιλήσετε με το Skype,η μόνη πραγματική επιλογή σας αυτή τη στιγμή είναι το επίσημο πρόγραμμα Skype. Ευτυχώς, το Skype είναι διαθέσιμη για τα Windows 8, την παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας των Windows, Mac OS X, Linux, iOS, Android και Windows Phone και  έτσι δεν υπάρχει καμία έλλειψη επιλογών. Ωστόσο, ορισμένοι από τους client- όπως το Skype για το Linux και το Skype για Android - δεν είναι τόσο καλοδουλεμένο και ήταν μάλλον προβληματικό, από την εμπειρία μας.


Αν θέλετε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Windows Live Messenger λογαριασμό σας και να κουβεντιάσετε με τις επαφές σας, θα χρειαστεί να μεταναστεύσετε στο λογαριασμό σας στο Messenger Skype. Αυτή η μετανάστευση μπορεί να γίνει με  δύο τρόπους, ανάλογα με το αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό Skype που θέλετε να συγχωνεύσετε με το λογαριασμό σας ή όχι.

Πρώτον, βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του Skype. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Skype ή να χρησιμοποιήσετε τη Βοήθεια> Έλεγχος για ενημερώσεις επιλογή στο Skype. Εάν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο Skype, χρησιμοποιήστε το Skype> Έξοδος για να μεταφερθείτε πίσω στην οθόνη σύνδεσης.

Από την οθόνη σύνδεσης, επιλέξτε τη δυνατότητα να συνδεθείτε με ένα λογαριασμό Microsoft.

Συνδεθείτε με το λογαριασμό σας Microsoft (παλαιότερα γνωστό ως Windows Live ID σας: το ίδιο λογαριασμό που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο Windows Live Messenger).



Θα δείτε μια οθόνη που σας ρωτά αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό Skype. Αν δεν έχετε, κάντε κλικστο κουμπί Είμαι νέος του Microsoft Skype και ο λογαριασμός σας θα συνδεθεί με ένα νέο λογαριασμό Skype. Αν  κάνετε κλικ στην επιλογή Έχω ένα λογαριασμό στο Skype  θα είστε σε θέση να συγχωνεύσετε το Microsoft λογαριασμό σας με τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Skype.

Όποια επιλογή κι αν επιλέξετε, θα δείτε τις επαφές στο Windows Live Messenger  να εμφανίζονται στη λίστα επαφών σας στο Skype . Υποθέτοντας ότι όλοι έχουν κάνει την αλλαγή, θα είστε σε θέση να συνεχίσετε να μιλάτε με τις επαφές σας μέσα από το Skype.


Ενώ το Skype εστιάζει κυρίως στις συνομιλίες ήχου και βίντεο , μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ανταλλαγή κείμενου. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το interface του Skype και να έχετε μια πιο μικρή λίστα φίλων - απλά κάντε κλικ στο μενού Προβολή και επιλέξτε Προβολή Compact.

Advertisement

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain