Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Πώς να προσθέσετε αυτόματα συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας για Αφαιρούμενους Δίσκους




Χωρίς να θέλω να ξεκινήσω έναν πόλεμο πλατφόρμα, πιστεύουμε ότι υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να μάθουν τα Windows από το OS X. Από ένα φαινομενικά μικρό, αλλά απολαυστικά χρήσιμο χαρακτηριστικό που απολαμβάνουν οι ιδιοκτήτες Mac να δημιουργείται εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας κάθε φορά που εισάγεται  αφαιρούμενους δίσκους. Αυτό μπορεί να προστεθεί στα Windows με το TweakNow DriveShortcut.

Σε Mac, συνδέστε μια μονάδα USB ή βάλτε ένα CD ή DVD , και ένα εικονίδιο θα εμφανιστεί αμέσως στην επιφάνεια εργασίας. Αφαιρέστε το δίσκο και το εικονίδιο θα εξαφανιστεί.

Αλλά εάν είστε θαυμαστής των Windows, δεν χρειάζεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κάνετε  το άλμα σε ένα Mac για να επωφεληθείτε από αυτό το χαρακτηριστικό.


Ένα πρόγραμμα που ονομάζεται TweakNow DriveShortcut  σας επιτρέπει να δημιουργήσετε και να διαγράψετε τα εικονίδια συντόμευσης όπου αυτό είναι απαραίτητο. Κατεβάστε ένα αντίγραφο για σας - είναι δωρεάν.

Η πρώτη φορά που θα ξεκινήσει το πρόγραμμα, μπορείτε να επιλέξετε τους τύπους των δίσκων για  τους οποίους θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή. Όπως  CD / DVD drives και USB drives, το εργαλείο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε συντομεύσεις στους  σκληρούς δίσκους, δίσκους δικτύου και δίσκων RAM. Απλά τσεκάρωντας στα κουτάκια δίπλα σε εκείνους που σας ενδιαφέρουν.


Πατήστε το κουμπί Αποθήκευση, κλείστε το παράθυρο του προγράμματος και συνδέστε ένα USB drive. Μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας, θα δημιουργηθεί αμέσως. Είναι ένα μικρό πράγμα, αλλά μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά.


Αυτό είναι μια εναλλακτική λύση για να υπάρχουν μόνιμα εικονίδια σπαταλώντας πολύτιμο χώρο, και επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση σε περιεχόμενο οδηγών(drivers) χωρίς την ανάγκη να ενεργοποιήσετε το AutoPlay.


Advertisement

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain