Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πώς να μετατρέψετε ένα σκαναρισμένο έγγραφο(.tiff) σε αρχείο Word

   
Πολλές φορές θέλουμε να τροποποιήσουμε ένα σκαναρισμένο έγγραφο ώστε να μπορούμε να το επεξεργαστούμε και να γλιτώσουμε χρόνο από το να το δακτυλογραφήσουμε από την αρχή ή να πάρουμε μια εικόνα και να την χρησιμοποιήσουμε σε δικό μας έγγραφο. Ένα από τα προγράμματα που μας δίνει αυτή τη δυνατότητα και το έχουμε όλοι στον υπολογιστή μας είναι το Office.  



Ένα από τα πολλά εργαλεία που περιλαμβάνει το Office είναι το Office Document Imaging.Ένα εργαλείο το οποίο περιλαμβάνει την τεχνολογία OCR (Optical Character Recognition-Οπτική Αναγνώριση Χαρακτήρων).Για να το εγκαταστήσουμε σε Windows Vista και με Office 2007 κάνουμε τα παρακάτω βήματα:

  1.   Πάμε Έναρξη --> Πίνακας Έλεγχου  --> Προγράμματα και δυνατότητες --> Επιλέγουμε το Microsoft Office και πατάμε Αλλαγή. 
  2.   Στο μενού που θα εμφανιστεί επιλέγω τα εργαλεία του Office --> Microsoft Office Document Imaging πατάω το βελάκι δίπλα του ώστε να ανοίξει το πτυσσόμενο μενού και επιλέγω Εκτέλεση όλων από τον υπολογιστή μου ώστε να φύγει το κόκκινο βελάκι.
  3.   Μετά την εγκατάσταση του θα βγει στα προγράμματα στο Microsoft Office.Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχετε σώσει τα σαρωμένα έγγραφα σε μορφή .tiff. 
  4.   Αφού ανοίξετε το πρόγραμμα και ανοίξετε ένα έγγραφο επιλέγετε Εργαλεία και Αποστολή κειμένου στο Word. 
  5.   Θα δεχθεί ως προεπιλεγμένη γλώσσα αυτήν που έχετε ορίσει από την αρχή της εγκατάστασης. Για να αλλάξετε τη γλώσσα επιλέγετε τα Eργαλεία και στο παράθυρο που ανοίγει την καρτέλα Oπτικής Aναγνώρισης Xαρακτήρων (OCR) και αλλάζετε τη γλώσσα.
  Το έγγραφο που θα δημιουργηθεί θέλει μερικές μικροδιορθώσεις μετά ώστε να είναι όπως το αρχικό. Σε μερικές εκδόσεις δεν υπάρχει η ελληνική γλώσσα αλλά η Microsoft την πουλάει. Υπάρχουν και άλλα προγράμματα που έχουν εγκατεστημένη την ελληνική γλώσσα αλλά κοστίζουν αρκετά λεφτά με το πιο γνωστό να είναι το ABBYY FineReader.

PNKAV5KWDKMV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain