Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Βρείτε κρυμμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες του Google Chrome στις Internal Home Pages



Οι εσωτερικές σελίδες του Chrome περιέχουν πειραματικά χαρακτηριστικά, διαγνωστικά εργαλεία και λεπτομερή στατιστικά .Είναι κρυμμένες και πρέπει να ξέρετε την ύπαρξη τους για να τις βρείτε. Είναι κάτι αντίστοιχο με τα Firefox about:pages που έχουμε δει μερικές  λειτουργίες τους σε παλαιότερα άρθρα.


Για να αποκτήσετε πρόσβαση γράψτε chrome:// και στην συνέχεια το όνομα της σελίδας ή το κλασσικό chrome://about  όπου θα σας μεταφέρει στην σελίδα με όλα τα url. Από εκεί επιλέγετε αυτό που θέλετε και μεταβαίνετε στην αντίστοιχη σελίδα. Σκοπός μας όμως είναι να σας εξηγήσουμε και τι κάνει το καθένα. Μερικά είναι γνωστά σε εσάς καθώς υπάρχουν ήδη στο μενού του Chrome σαν επιλογές.



Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι το chrome://flags προηγουμένως γνωστό ως chrome://labs . Αυτή η σελίδα περιλαμβάνει ένα μικρό θησαυρό από πειραματικά χαρακτηριστικά τα οποία δεν είναι ενεργοποιημένα από προεπιλογή και υπάρχει μία προειδοποιήσει από την Google ότι ενδέχεται να σας προκαλέσει  προβλήματα. Ενεργοποιείται ότι θέλετε με δικό σας ρίσκο.



Ένα ακόμα χαρακτηριστικό με το οποίο έχουμε ξανασχοληθεί είναι το chrome://memory το οποίο σας εμφανίζει την χρήση της μνήμης των browser σας αλλά και καθένα από τα πρόσθετα και σελίδες ξεχωριστά. Στο chrome://tasks ανοίγεται τον Task manager του Chrome σας  και μπορείτε να δείτε τα ίδια πτυχία αλλά με συνεχή ενημέρωση.



Το chrome://net-internals είναι μία σελίδα γεμάτη διαγνωστικά και εργαλεία. Μπορεί να απομονώσει διαδικτυακά δεδομένα να τα αποθηκεύσει σε ένα αρχείο και να φανεί χρήσιμο για την επίλυση μελλοντικών προβλημάτων. Τα περισσότερα εργαλεία είναι δύσκολα στη χρήση από το μέσο χρήστη αλλά υπάρχει το εργαλείο Test στο οποίο βάζετε το url σε μια σελίδα που δεν φορτώνει και ο Chrome πραγματοποιεί κάποια τεστ για να λύσει το πρόβλημα για εσάς.



Στην σελίδα chrome://crashes εμφανίζει τα κρασαρίσματα που έχουν συμβεί στο browser αρκεί να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή Αυτόματη αποστολή στατιστικών στοιχείων χρήσης και αναφορών σφαλμάτων στην Google από τις Επιλογές >> Σύνθετες επιλογές και κάτω στην καρτέλα Απόρρητο.

Τέλος το chrome://tracing είναι ένα εργαλείο για προγραματιστές που σας επιτρέπει να αναλύσετε την απόδοση του Chrome.Πατώντας Record ξεκινάει η εγγραφή δεδομένων.


Στο τέλος πατώντας stop tracing θα σας εμφανίσει λεπτομερή χαρακτηριστικά για τις ενέργειες που καθυστερούν μία σελίδα. Κάτι πολύ χρήσιμο εάν είστε διαχιεριστής ενός μπλοκ ή μιας σελίδας.



Οι υπόλοιπες σελίδες είναι κυρίως εργαλεία για debuggingεξερευνήστε ελεύθερα τον Chrome για να τον μάθετε καλύτερα. Για οποιαδήποτε απορία είμαστε εδώ!

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain