Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πώς να ελέγξετε εναν υπολογιστή από απόσταση μέσω του Chrome


Όπως είδαμε στα τεχνολογικά μας νέα η Google λανσάρισε ένα application για τον Chrome που επιτρέπει την απομακρυσμένη σύνδεση με την χρήση μόνο του Chrome. Η χρήση της απομακρυσμένης σύνδεσης με φίλους ή την οικογένειά είναι χρήσιμη όταν χρειάζεται να τους δείξετε πως να κάνουν κάτι ή να διορθώσετε ένα πρόβλημα.

Έχουμε δείξει και στο παρελθόν πώς να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση με την χρήση του Teamviewer. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστείτε να εγκαταστήσετε λογισμικό ή να διαθέτετε μια ειδική υπηρεσία που εκτελείται στο παρασκήνιο. Με το Chrome Remote Desktop, το μόνο που χρειάζεται είναι το πρόγραμμα περιήγησής σας Chrome εκτελείται για να είναι σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο και να μοιραστείτε την οθόνης σας. Εδώ είναι πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε το Chrome Remote Desktop .

Πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε τον Google Chrome, αν δεν τον έχετε ήδη εγκαταστημένο. Κάντε λήψη και εγκαταστήστε τον (πατήστε πάνω στην εικόνα).
 

Στη συνέχεια, εγκαταστήστε το add-on Chrome Remote Desktop Beta (πατήστε πάνω στην εικόνα).
 

Στη διάρκεια της εγκατάστασης θα σας ζητηθεί να εξουσιοδοτήσετε το app χρησιμοποιώντας το email σας, να προβάλετε απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας υπολογιστών σας, και να προβάλετε και να στέλνετε μηνύματα συνομιλίας.
 

Μετά την εγκατάστασή, ανοίξτε μια νέα καρτέλα στο Chrome και κάντε κλικ στο app Chrome Remote Desktop BETA.

Κάντε κλικ στο share this computer και ένας 12 ψήφιος κωδικός θα δημιουργηθεί.

Αυτός είναι ένα μοναδικός κωδικός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Κάθε φορά αυτός ο κωδικός ανανεώνεται.

Από άλλον υπολογιστή, κάντε κλικ στο shared computer και πληκτρολογήστε τον πρώτο κωδικό (χωρίς την χρήση κενών).
 

Αμέσως θα εμφανιστεί στην καρτέλα το desktop του συνδεμένου υπολογιστή. Για να τερματίσετε το session πατήστε "Αποσύνδεση", Ctrl + Alt + Esc, ή κλείσετε την καρτέλα "Google Chrome".
 

Εάν έχετε δυσκολία στη σύνδεση με τον απομακρυσμένο υπολογιστή ή σταματά να ανταποκρίνεται όταν γίνεται η επαλήθευση του κωδικού πρόσβασης, δοκιμάστε να επιτρέψετε την χρήση των 443 και 5222 θυρών για εισερχόμενα και εξερχόμενα δεδομένα στο firewall σας.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain